Govori i pjesme na litiji u Pljevljima prestali kada se sa Husein-pašine džamije oglasila molitva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Litija u Pljevljima, održana u četvrtak, na trenutak je prestala kada se sa Husein-pašine džamije oglasila molitva. Prisutni su odslušali molitvu, a onda se okupljenjima obratio rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović koji je kazao da se upravo čuo „glas rođenog brata“.

fghr56757

{module Oglas 2019 – U članku 1}

„Ovaj glas koji ste sada upravo čuli, to je glas jednoga brata. A naš glas ovdje jeste glas drugoga brata. Rođenog brata. Kada ovo kažem ne preuveličavam. Prenosim ono biblijsko pamćenje. Od dva Avramova sina, Ismaila i Isaka, potiču dvije biblijske tradicije, dva ispovjedanja“, istakao je Perović.

On je dodao da od Ismaila potiču Arapi, a preko njih Muhamedovi sljedbenici – muslimani, a od Isaka potiču judeo-hriščani.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

„I te dvije povorke, ta dva rođena brata i njihovih duhovnih i fizičkih potomaka, stigle su i ovdje do Crne Gore, i do Pljevalja. Maloprije ste čuli glas Ismailov, a sada mi ovdje prenosimo glas Isakov. I eto, mi smo do danas, ostali dva brata. Dva brata koja se na različiti način mole i obraćaju Bogu. Onako, kako je govorio blazenopočivši patrijarh Pavle, da su ljudi, poput ptica u šumi, koje, svaka svojim glasom, različitim glasom, pjevaju svoju pjesmu Bogu. I mi ovdje danas, boreći se protiv ovoga zakona, protiv ove nepravde, borimo se i za naša vjerska prava, kao i za prava braće muslimana. Jer, ovaj zakon podjednako ugrožava i naša i njihova vjerska prava“, poručio je Perović.

Litije se održavaju dva puta nedjeljno u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti. (Sputnik)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex