Zašto politika koja ovo pjeva danju, ne bi mogla ono u Pljevljima raditi noću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srpska crkva okarakterisala je sinoćnji napad na objekat Islamske zajednice u Pljevljima kao nečastan, kukavički čin i veliku ljudsku sramotu.

cetnicko arlaukanje 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

U saopćenju Mitropolije, kao i u reagovanjima političkih subjekata iza kojih je na izborima stajala SPC, iskazana je, manje-više otvorena, sumnja da iza tih događaja, zapravo, stoji “odlazeći režim”.

Ni SPC, ni političke stranke ne kažu, međutim, kako mogu biti sigurni da izlivi šovinizma pod okriljem mraka nemaju veze sa političkom platformom slavljenja Radovana Karadžića i Ratka Mladića u Skupštini Crne Gore? Ako su dvoijica presuđenih ratnih zločinaca “heroji”, zašto se ne uklapa letak sa porukom:”polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”?

No, ako je SPC iskrena u stavu da je napad na pljevaljske muslimane istovremeno “napad na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore” i da svako treba da odgovara za “nepočinstvo” širenja vjerske mržnje, onda će njeni episkopi hitno sankcionisati dvojicu sveštenika sa snimka koji se jutros pojavio na društvenim mrežama.

{module Oglas 0 – 2020}

Pošto crkva nema načina, osim anatema i izopštenja, da sankcioniše civile, ostaje na političkim subjektima da zauzmu stav barem prema poznatom licu iz prethodnog kabineta bivšeg gradonačelnika Budve Marka Carevića.

Vjerujemo da ćete lako prepoznati aktere ovog guslarskog ugođaja i pored zatamnjenog lica djeteta koje je neko od prisutnih doveo da se od malena napaja duhom multikulturalnosti i vjerske tolerancije.

Naravno, ne treba sumnjati da će oštre osude stići i sa adresa NVO, ombudsmana, “nezavisnih” medija, iz ambasade EU, SAD, Velike Britanije, Njemačke…

https://www.youtube.com/watch?v=sfUWqBPBEHQ

Izvor: Antena M

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker