DRAMATIČNO UPOZORENJE IZ CRNOGORSKOG GRADA: “Nema posla za muslimane, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije!”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik NVO “Husein paša – Pljevlja” Denijal Geljić, u saopštenju dostavljenom portalu Antena M, tvrdi da je u tom gradu partijsko zapošljavanje uzelo maha, te da posla za muslimane nema.

Kako je naveo, kao NVO koja se bavi očuvanjem bošnjačke nacionalne kulturne baštine i afirmacijom produhovljavanja kroz islamska načela, zabrinuti su za budući rad, iz razloga što se, kako tvrdi, neki politički faktori maksimalno trude da u ovom gradu više ne bude onih kojima će se ta islamska duhovnost i bošnjačka kultura uopšte plasirati.

“Osnov egzistencije jednog čovjeka na nekom prostoru je ekonomska i bezbjednosna sigurnost njega i njegove porodice. Bezbjednosna sigurnost muslimana se neprestano narušava kada god je neka politička turbulencija, a u posledjih par godina su jako česte.

Međutim, dodatnu zabrinutost čini i ekonomska nestabilnost muslimana, koja se sistematski sprovodi u našem gradu, kako bi se što više mladih ljudi odlučilo na odlazak u neku razvijeniju zemlju, tražeći posao, a ovaj grad ostaviti da bude grad jedne vjere i jedne nacije…

Najbolji primjer kreiranja ekonomske nestabilnosti među muslimanima su zapošljavanja isključivo nemuslimana u onim firmama u kojima su za direktore postavljeni islamofobi. Osim što se muslimanima u, na primjer, Rudniku Uglja, jasno dalo do znanja da nemaju potrebe ni pokušavati da se zaposle u toj firmi i što se i onima koji imaju ugovor o radu na određeno vrijeme samo čeka kada će da istekne kako bi ostavili prazno radno mjesto, u toj firmi se, kako saznajemo od zabrinutih radnika koji su na čekanju za otkaz, SVAKODNEVNO, MIMO PRAVILA I KONKURSA, ZAPOŠLJAVAJU NEMUSLIMANI, a prednost imaju oni koji forsiraju anti-muslimanske fašističke ideologije!”, tvrdi Geljić.

On se nada da će Inspekcija rada i Tužilaštvo provjeriti ove navode.

“I utvrditi ko je i na kom osnovu, a pogotovu po čijem nalogu, sklopio radni odnos u Rudniku Uglja, kao i u ostalim firmama u Pljevljima, jer osim što bi to bilo kršenje zakona o radu, to bi bila povreda Ustava Crne Gore”, zaključuje Geljić.

(Oslobodjenje)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
MMMM
MMMM
11 mjeseci ranije

sramota kako Vas nije sramota da stalno vrsite blokadu deponije recite ko Vas to nagovara ne zaboravite on starinsku učin -doček -sramota neka Vam sluzina čast

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker