Pljevlja: Svadbeni poklon direktora Rudnika uglja pod lupom tužilaštva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

PLJEVLJA – Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima formiralo je predmet povodom snimka i tekstova objavljenih u medijima, iz kojih proizilaze navodi da je svadbeni poklon izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja, Milana Lekića, bilo stalno zaposlenje.

-Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom snimka i tekstova objavljenih u medijima iz kojih proizilaze navodi da je svadbeni poklon izvršnog direktora  AD Rudnik uglja Pljevlja M.L. na svadbi u Pljevljima, bilo stalno zaposlenje, kao i  povodom objave nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje da je kompanija Rudnik uglja Pljevlja neregistrovanom mediju, kao jednokratnu pomoć, uplatila  iznos od 500,00 eura, saopštila je  Nataša Bajčeta, državni tužilac i potparol Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja.

Ona je naglasila da će Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nakon preduzimanja neophodnih radnji u izviđaju, doneti odluku da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog dela za koje se goni  po službenoj dužnosti.

Podsećanja radi  na društvenim mrežama, predhodnih dana, se pojavio video snimak na kome se čuje da pevač na svadbi, u trenutku kada u salu ulazi Lekić, kaže “u ponedeljak da dođe da potpiše rešenje za stani odnos u Rudniku”.

Neki mediji su konstatovali da to znači da Lekić ugovor deli kao svadbeni poklon.

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić, ranije je saopštio da nije na svadbi u Pljevljima, mladencima kao svadbeni poklon darivao stalno zaposlenje u toj pljevaljskoj kompaniji.

Lekić je naglasio da je to notorna neistina i da se radi o šali jednog od lokalnih muzičara, koji se našalio na taj način kada je on ušao u restoran u kojem se održavala svadba.

-Bilo bi neozbiljno da tako nešto uradim. Demantujem takve podmetačine. Muzičari su se našalili kada sam ja ušao u salu a što od toga neko hoće da napravi predstavu i mene predstavi kao nekoga ko ucenjuje i umesto svadbenog poklona delim rešenja o stalnom zaposlenju mladencima, neka mu služi na čast. To i nije vredno komentara, rekao je ranije Lekić.

On je kazao da nije mogao da utiče na muzičare šta će reći i kako će se našaliti.

-Krajnje je nepotrebno da se jedna bezazlena šala od strane muzičara koji je nastupao na svadbi, a koja je i mene zatekla, uzima za ozbiljno. Ipak, za razliku od protagonista medijske hajke, niko na tom porodičnom veselju, a pogotovo ja, nije doživio izjavu muzičara kao ozbiljnu, a kamoli obavezujuću, naveo je Lekić u saopštenju istakavši da ne postoji ni promil mogućnosti da se o radnim mestima u pljevaljskoj rudarskoj  kompaniji raspravlja na svadbama, a kamoli da se ona, kako je rečeno, obećavaju u tim i takvim neprikladnim situacijama.

– Zapošljavanje se odvija isključivo u skladu sa zakonskom regulativom, predviđenim procedurama i uvek u interesu same kompanije, zaključio  je Lekić tada u saopštenju.

Izvor:Novosti.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker