Huseinović negirao krivicu u sudu: ”Kako da ubijem svoje dijete”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nisam kriv i nisam imao namjeru da nekog povrijedim. Pa kako bih sina svoga da ubijem, kojeg sam podnjivio, kazao je Plavljanin Omer Huseinović (76).

omer huseinovic 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

To je rekao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovora zbog krivičnih djela – ubistvo u pokušaju, u odnosu na sugrađanina Muhameda Cirikovića (29), kao i teškog djela protiv opšte sigurnosti, u odnosu na svog unuka Rusmina (29), u sticaju sa krivičnim djelom – izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Huseinović je, prema optužnici, pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića, ranio ga i istim hicem iz pištolja ubio svog unuka Rusmina Huseinovića, u Ulici dizderača, 15 minuta prije ponoći 12. februara.

“Te večeri moj unuk i konobarica Olja, koja je radila u mom lokalu, su malo popili, a onda smo prešli u susjednu kafanu ‘Mehov han’. Ubrzo je u kafanu ušao Ciriković i pozvao Olju da izađe napolje, na šta mu je ona odgovorila da je u društvu i da će izaći nakon toga. Poslije deset minuta se povratio i skočio na mog unuka, izvukavši ga napolje. Kroz prozor sam vidio kako ga je obalio na zemlju i udarao pesnicama po glavi”, kazao je Huseinović.

{module Oglas 0 – 2020}

Rekao je da ga je gazda lokala u početku zadržavao da ne izađe. Objasnio je da je izašao napolje i, dok su gazda lokala i komšije držali, repetirao pištolj u namjeri da puca u zemlju da zaplaši Cirikovića.

“Kad je opalio pištolj, Ciriković se podigao sa Rusmina i uhvatio cijev mog pištolja, pokušavajući da ga skloni. Da sam htio, mogao sam sedmoro da ubijem, jer sam imao metaka, ali nisam imao namjeru nikog da ubijem, a ne svoje dijete, koje sam podnjivio”, kazao je Huseinović.

Dodao je da je tek kad je Ciriković otišao, vidio unuka da i dalje leži. Objašnjavajući razlike u kazivanju u odnosu na istragu, Huseinović je kazao da je istina ono što je danas govorio u sudnici.

Kod tužioca je tvrdio da je pucao u vazduh, da je Ciriković prišao da mu otme pištolj, i da je tada puklo, a da ne zna da li oroz povukao Ciriković… Huseinović je, prema optužnom aktu, pucao u Cirikovića i ranio ga u lijevo rame, nanijevši mu prostrelnu ranu.

{module Oglas 2 – 2020}

Isti hitac nakon prolaska kroz rame pogodio je Rusmina u grudi, dok se nalazio iza Cirikovića.

Izvor: Vijesti.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker