SINDIKAT FUDBALERA: FK Novi Pazar diskriminiše fudbalere, izloženi su mobingu i šikaniranju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reakcija povodom tretmana četvorice igrača koji su odbili odlaske na pozajmice

tzjzhjkzhuf

{module Oglas 1 – 2020}

Sindikat profesionalnih igrača Nezavisnost pozvao je Novi Pazar da prestane da diskriminiše četvoricu igrača koji su letos odbili da odu na pozajmice, posle čega su, kako navodi Sindikat, bili izloženi šikaniranju i mobingu od strane kluba.

Iz sindikata Nezavisnost upozorili su Pazarce da će se obratiti svim relevantnim međunarodnim organizacijama ukoliko se situacija na stadionu kraj Jošanice ne popravi.

“Povodom poslednjih događaja u FK Novi Pazar, SPF Nezavisnost izražava veliku zabrinutost za četvoricu igrača koji su izloženi diskriminaciji, mobingu i šikaniranju od strane kluba. Dana 23.09.2020. FK Novi Pazar je saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su odbili da odu na pozajmice, pretećim tonom da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima, što je kod igrača unelo veliku uznemirenost i opravdani strah.

{module Oglas 0 – 2020}

FK Novi Pazar uskratio je igračima i medicinsku negu, činjenicom da na njihovim treninzima nema lekara kao i činjenicom da ne rade sa trenerom koji ima adekvatnu PRO licencu, čime se na najgrublji mogući način krše radna prava igrača i ugovorne obaveze.

SPF Nezavisnost pokušao je mirnim putem da reši sva sporna pitanja, dopisom koji je poslat na adresu FK Novi Pazar 23.10.2020. i na naše iznenađenje, dobili smo odgovor kojim FK Novi Pazar potvrđuje da su igrači sklonjeni iz tima zbog toga što su odbili da odu na pozajmice.

FK Novi Pazar je ne tako davno postao klub o kome je negativno izveštavao čitav svet zbog fizičkog napada na igrača Žarka Udovičića kada mu je u svlačionici kluba prislonjen pištolj na glavu i nije nam jasno zašto rukovodstvo FK Novi Pazar ponovo izlaže klub i grad sramoti, kada svi znamo da je grad Novi Pazar mesto u kome žive sjajni ljudi, veliki zaljubljenici u sve sportove i navijači koji obožavaju svoj grad i FK Novi Pazar.

Zbog svega navedenog, pozivamo javno rukovodstvo FK Novi Pazar da odmah i bez odlaganja vrate četvoricu igrača u normalan trenažni proces, da prestanu da krše ugovorne obaveze, da ih diskriminišu, mobinguju i šikaniraju, u suprotnom SPF Nezavisnost pokrenuće sve legalne postupke koje imamo na raspolaganju kako bi smo zaštitili igrače i obavestićemo sve relevantne međunarodne sportske organizacije o dešavanjima u FK Novi Pazar”, stoji u saopštešnju Sindikata.

(nozzartsport)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker