Kolašinac: Dosta su Pazarci glumili robote

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Drago mi je da ću voditi najbolji tim u Super ligi i zbog toga što rušim lošu predstavu o domaćim trenerima – kaže Kenan

zhgmjnkzu8768i

FOTO: M. Jelisavčić

{module Oglas 1 – 2020}

Mihajlo Ivanović, Nenad Milovanović, Ristovski, Bekvalac, Kuzeljević, Vučićević, Milanović, NJeguš, Kanatlarovski, Kosanović, Kurćubić, Dodić, Ivančević, Marić, Govedarica i Neško Milovanović.

Ovo je spisak svih superligaških trenera Novog Pazara, kojima treba dodati još Izeta LJajića i Saudina Huseinovića, jedinih Novopazaraca koji su do ove sezo-ne vodili tim kroz elitnu ligu.

Sadašnji šef struke Kenan Kolašinac, 19. u Super ligi, biće prvi domaći trener koji će sa Novi Pazarom početi superligašku sezonu. Put do najjačeg ranga 51-godišnjeg stručnjaka bio je zanimljiv, donekle i netipičan. Igrao je za Novi Pazar, kraljevačku Slogu, Slogu Jugomagnat i Škendiju iz Skoplja i Korab iz Debra, da bi kao trener u zonskim ligama proveo četiri godine i za to vreme dve sezone je vodio sjeničku Slogu, godinu dana Polimlje i isto toliko Jošanicu.

{module Oglas 0 – 2020}

Kao srpskoligaški trener radio je u Jošanici godinu i po dana. Sve poslove oba-vljao je nakon što je završio saradnju sa Novim Pazarom u tadašnjem drugoligaškom takmičenju, bio je i trener Ibra iz Rožaja u drugom rangu crnogorskog fudbala, i to je jedini klub s kojim nije završio sezonu. Zanat je pekao i kao pomoćni trener Esadu Karišiku u Novom Pazaru i albanskoj Apoloniji, ali i kao koordinator omladinskog sastava Novog Pazara – generacija 1987.

Za dobre poznavaoce sporta zanimljiv podatak je da je njegov otac pokojni Omer Kolašinac – Dandi, trenerska legenda novopazarskog boksa, a i šire. Dan-di je kao trener ostavio dubok trag predvodivši Mladost kao jedini klub iz Novog Pazara koji se takmičio u najjačoj ligi velike Jugoslavije.

– Znam ko sve od trenera radi u Super ligi, za sve imam veliko poštova-nja, ali nemam ni od koga strah. Velika je čast voditi Novi Pazar i još veća obaveza. Da ne mogu na sve to da odgovorim ne bih se ni prihvatao zadatka. Dugujem ogromnu zahvalnost ljudima koji su verovali u mene i omogućili mi da i na najvećoj sceni pokažem šta znam. NJihova podrška znači i da preuzimam veliku odgovornost – jasan je u stavu Kolašinac.

Ponosan je na rad u nižim ligama.

 Hrabrost mi ne nedostaje, svojevremeno sam kao trener juniorskog sastava Jošanice tada golobradog Adema LJajića uvrstio u tim iako je bio tri godine mlađi od ostatka tima, neće mi nedostajati ni sada.

{module Oglas 2 – 2020}

Kolašinca raduje još jedan podatak:

– Drago mi je da ću voditi najbolji Pazarov tim i zbog toga što rušim jednu lošu predstavu stvaranu godinama o domaćim trenerima. Znam da je za mnoge moje postavljenje iznenađenje, važno mi je da za mene nije. Dugo su treneri iz Novog Pazara statirali izigravajući robote i ne uspevajući da se izbore za prikladniji tretman. U više navrata u Novi Pazar trener ,,stranac” sa sobom bi dovodio i kompletan stručni štab, što je u neku ruku značilo i potcenjivanje domaćih trenera. U mom stručnom štabu slika će biti drugačija i pored toga što po pravilniku FSS moramo da imamo dva trenera sa A licenom. I taj kriterijum ćemo ispuštovati sa domaćim stručnjacima, ili trenerima iz najbližeg okruženja.

(Sportski zurnal)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker