Fudbaler Novog Pazara pozitivan na koronavirus

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Fikret Međedović rekao je da je taj prvoligaš odložio početak priprema za nastavak sezone jer je jedan fudbaler, od 34 testirane osobe, pozitivan na koronavirus.

STADION NOVI PAZAR 02 725x429

{module Oglas 1 – 2020}

“Pre svih ostalih radnji, igrači, članovi stručnog štaba i svi zaposleni u klubu podvrgnuti su testu na korona virus. Od 34 lica imali smo jedan pozitivan nalaz. U pitanju je fudbaler. Iz tog razloga bili smo prinuđeni da odložimo početak priprema, koji će uslediti u najskorije moguće vreme. Dobro je što su fudbaleri iz drugih gradova po dolasku u Novi Pazar dobili zaseban smeštaj, pa jedni s drugima nisu dolazili u direktan kontakt”, rekao je Međedović za Radio Sto plus.

On je naveo da su se u klubu ponašali prema instrukcijama Fudbalskog saveza Srbije i da su preduzeli sve neophodne mere predostrožnosti.

“Uradili smo sve kako bi se treninzi održavali u skladu sa naloženim merama Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Sve prostorije u klubu su dezinfikovane i stvoreni su svi potrebni uslovi za nesmetan dolazak i povratak fudbalera sa treninga”, pojasnio je Međedović.

{module Oglas 0 – 2020}

Predvođena trenerom Kenanom Kolašincem, prva od dve grupe fudbalera Novog Pazara trebalo je u 15 časova da izađe na teren Atletskog stadiona.

“Izuzev Ivana Pejakovića, koji kao strani državljanin nije u mogućnosti da doputuje u Novi Pazar, svi igrači su se dva dana pre nego što je zakazan početak priprema odazvali pozivu kluba i bili su spremni da u predviđeno vreme krenu sa treninzima”, kazao je Međedović.

Glavni operativac Novog Pazara naglasio je da će taj klub nastojati da poštuje dogovore sa fudbalerima i da će bez obzira na velike finansijske probleme u koje je dospeo sport na globalnom nivou učiniti sve da ne dođe do smanjena plata.

“Sve rate su isplaćene bez ikakvih ‘kresanja’, a to u trenutnim okolnostima nije bilo lako da se izvede. Zahvaljujući ogromnim naporima lokalne samouprave, koja finansira skoro sve obaveze kluba, uspeli smo da prevaziđemo izuzetno teške prepreke i da za sada nesmetano funkcionišemo”, otkrio je Međedović.

Novi Pazar je sredinom februara dobio novog predsednika, a tu funkciju obavlja privatni preduzetnik Esad Selek.

“Firma ‘Ukras’ je kroz sponzorstvo ispunila svoj deo obaveza, tako da se s pravom može konstatovati da je od strane našeg kluba neočekivanom udaru odgovoreno na najbolji način”, zaključio je Međedović.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.