Tanjug / Dvadesetak naoružanih muškaraca zaposelo gradilište Islamskog centra u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NOVI PAZAR –  U ranim jutarnjim časovima, dvadesetak naoružanih muškaraca zaposelo je gradilište u ulici Rifata Burdževića u Novom Pazaru, kod Velikog groblja, na kojem je Rijaset islamske zajednice Srbije počeo izgradnju Islamskog centra, piše Tanjug

hjkfzhjkz

{module Oglas 1 – 2020}

Saobraćaj na ovom putu se usporeno odvija, jer je na desetine vozila tutinskih registracionih oznaka parkirano uz ogradu Velikog groblja.

Policija još uvek nije intervenisala. Ovaj plac kao i većinu sredstava za izgradnju Islamskog centra Rijasetu Islamske zajednice Srbije donirao je Dževad Aljković iz Novog Pazara.

Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namijenjen školi Kurana a drugi Islamskom obdaništu.

{module Oglas 0 – 2020}

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji tvrdi da je “preduzela korake” da zaštiti vakufsko dobro od uzurpacije

Danas se oglasio i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštenjem u kome “najoštrije osuđuje uzurpaciju i skrnavljenje vakufskog dobra “Mearif” na katastarskoj parceli broj 2454/1 koja je sastavni deo Velikog groblja u Novom Pazaru od strane predstavnika paraverske tvorevine”.

Islamska zajednica sa svojim vernicima je, kaže se u saopštenju “preduzela korake u zaštiti ovog vakufskog dobra” i da su se “nadležne službe Mešihata i Novopazarskog medžlisa obratile građevinskoj inspekciji i Policijskoj upravi zahtevom da se zaustavi nelegalna gradnja na delu vakufskog dobra i zaštiti vakuf od daljeg ugrožavanja.”

(Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker