Muftija Dudić: Krajnje drsko je da sad Krizni štab Grada, Islamskoj zajednici upućuje prijedloge i zahtjeve a kad je bilo najteže nigdje ih nije bilo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tokom zasijedanja Kriznog štaba u Novom Pazaru rečeno je da vjerske zajednice treba da se uozbilje a takva izjava, prema riječima predsjednika Mešihata, otvara pitanje koja je uopšte funkcija Kriznog štaba i da li Krizni štab ima pravo da se oglašava I da li Krizni štab ima potrebu bilo šta da kaže nakon svega što se desilo posebno u junu I julu mjesecu

muftija dudic 584x600 584x600 1

{module Oglas 1 – 2020}

– Mislim da su oni posljednji koji mogu bilo šta da kažu, bilo koga da svjetuju ili od bilo koga da traže. Ovo je bruka i sramota da nakon stotina ljudi koji su umrli u nešto viđe od dvadeset dana i svih problema s kojima smo se suočavali da Krizni štab se sad pojavljuje I upućuje nekakve savjete i nekakve zahtjeve iznose.

Ja bih njima savjetovao da nastave tamo gdje su stali a kad je bilo najteže ovome narodu, novopazarskom čovjeku I sandžačkom narodu njih nigdje nije bilo. Nismo znali ni jesu li mrtvi ni jesu li živi.

Krizni štab postoji samo na papiru i upućivati nekakve prijedloge i zahtjeve Islamskoj zajednici je krajnje drsko i bezobrazno, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić  predsjednik Mešihata IZ u Srbiji. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker