Mještani mogu nesmetano prolaziti kroz vakufsku parcelu kod Velikog groblja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon što je Islamska zajednica preduzela korake u zaštiti vakufskog dobra “Mearif” kod Velikog groblja u Novom Pazaru, predsjednik medžlisa IZ-e Novi Pazar Enes ef. Ibrović istakao da su pojedine glasine da je put do kuća mještana blokiran netačne, te nas uvjerio da je put otvoren i za pješake i za automobile.

WhatsApp Image 2020 12 30 at 15.09.18

{module Oglas 1 – 2020}

“Kao što je javnosti poznato, prije 15-tak dana Islamska zajednica sa svojim službenicima i vjernicima zaustavila je dalju uzurpaciju ovog vakufa kod Velikog groblja, a kao što je javnosti poznato, od prvog dana kada smo zaustavili uzurpaciju ovog vakufa od strane paravjerske tvorevine nismo zabranili da prolaze mještani ovim putem, iako je ovaj put ovdje na vakufu, iako je ovaj put nekada bio samo pješačka zona moglo je samo pješke da se ide preko njega, mi smo bez obzira na sve to dozvolili ovim mještanima da prolaze, te i dan danas prolaze i ne samo pješke, već i sa svojim automobilima, iako mnogi imaju izlaze na drugoj ulici, iako su im kapije na drugoj ulici”, kazao je Ibrović.

WhatsApp Image 2020 12 30 at 15.09.19

{module Oglas 0 – 2020}

Glavni imam novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerović ističe da se pojedinci ni nakon 13 godina od pokušaja otimanja Islamske zajednice nisu opametili, već uzurpacijom pokušavaju idalje naštetiti jedinoj legalnoj i legitimnoj Islamskoj zajednici.

“Ovo što danas vidimo i ovaj ponovni pokušaj otimanja vakufskog dobra jednoj i jedinoj legitimnoj Islamskoj zajednici u Srbiji, to je, ustvari, nastavak zavjere koju pokušavaju da učine, ali prije svega Uzvišeni Allah to ne da, a sa druge strane, imajući u vidu da Islamska zajednica jeste jedna ozbiljna institucija, ogromna institucija i Allah dž.š. je dužio i ona je stala sa svojim službenicima i džematlijama i to će biti, ako Bog da, i neka znaju da ćemo braniti do zadnjeg, do Sudnjega dana”, kazao je dr. Omerović.

Poručili da, iako je put otvoren, to ne znači da će se dozvoliti dalja uzurpacija ovog vakufskog dobra, već da će ga štititi do Sudnjeg dana.

Izvor: SANA 

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker