Demirović: ”Oslobodite prilaz parceli, ne gurajte Bošnjake u međusobno krvoproliće”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Muhamed ef. Demirović poručio je sa hutbe (obraćanja tokom obavezne molitve petkom) da Mešihat IZ-e Sandžaka i Rijaset Islamske zajednice Srbije neće odustat od projekta izgradnje islamskog centra kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

muhamed demirovic 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

“Ne postoji tog čovjeka niti organizacije koja će nas pokolebati na tom putu, ali, želeći po svaku cijenu da izbjegnemo naše međusobne sukobe, što nam je stroga obaveza i farz, preduzeli smo sve mjere pravne da se to riješi na što bezbolniji način i da ne dođe do sukoba”, rekao je, između ostalog, Demirović u obraćanju vjernicima.

On je poslao poruku srbijanskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, pravosuđu, i svim ostalim državnim organima da, “ako u najkraćem mogućem roku ne oslobode ovaj put i pristup do ove parcele, mi ćemo shvatiti, razumjeti i tretirati taj njihov postupak kao njihovo plansko guranje nas kao Bošnjaka, muslimana, u međusobne sukobe u međusobno krvoroliće”.

{module Oglas 0 – 2020}

“Samim time mi ćemo te iste organe smatrati odgovornim za svaku nemilu posljedicu i ishod koji vrlo lahko može proisteći iz ove situacije i stanja”, naveo je Demirović u obraćanju sa jučerašnje hutbe u Hadži Hurem (Bor) džamiji u Novom Pazaru.

On je, ističući da to treba svi dobro da znaju, podvukao da nikada neće prihvatiti duple aršine, ma o kom se radilo i ma o kojem nivou vlasti se radilo.

“Nikada nećemo prihvatiti duple aršine”, rekao je on uputivši dove Bogu da nas zaštiti od, kako je kazao, našeg i tuđeg zla, da radimo kako će On biti zadovoljan i najdraži način kako će zajednici biti najkorisnije.

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=cgBGAR3qIxM

(SNews)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker