Zukorlić zahtjeva od Ministarstva zdravlja više respiratornih aparata za Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja uputila je danas zahtjev Ministarstvu zdravlja Republike Srbije da Opštu bolnicu Novi Pazar stavi u vrh prioriteta prilikom urgentne nabavke većeg broja respiratornih aparata. Iz SPP-a su podsjetili ministara dr. Zlatibora Lončara da zdravstvene ustanove u Novom Pazaru trenutno raspolažu sa tri respiratora, što je ubjedljivo najmanje u poređenju sa gradovima slične veličine u Srbiji. Zahtjev SPP-a prenosimo u cijelosti:

fgse564w6

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Poštovani,

Imajući u vidu ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi naša država i opasnosti sa kojima se susreću građani, te činjenici da se nalazimo na početku izazova sveopćeg rizika od širenja virusa COVID19, zabrinjava nas činjenica da Opšta bolnica Novi Pazar raspolaže sa svega tri respiratorna aparata, trenutno najnužnijeg medicinskog pomagala u liječenju najteže oboljelih pacijenata od ovog opasnog virusa.

Informacije govore da, s obzirom na blizinu, jedan od ova tri respiratorna aparata predviđen je za pacijente sa teritorije Opštine Raška, dok se preostala dva stavljaju na raspolaganje pacijentima sa područja Novoga Pazara.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Grad Novi Pazar sam ima preko 120.000 stanovnika, a uz okolne gradove, Tutin, Sjenicu i Rašku, Opštoj bolnici Novi Pazar gravitira preko 250.000 stanovnika, što znači da na svakih 80.000 stanovnika dolazi tek jedan respiratorni aparat.

S toga zahtijevamo od Vas da Opštu bolnicu Novi Pazar stavite u vrhu prioriteta prilikom urgentne nabavke većeg broja respiratornih aparata, kako bi građani mogli imati adekvatnu medicinsku pomoć u ovim teškim trenucima i izazovima.

U Novom Pazaru, 18.03.2020.
Predsjednik

Akademik Muamer Zukorlić

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker