Zukorlić – Učiteljica Adela zaslužuje poštovanje i zaštitu daleko od stranačkog profiterstva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić putem društvene mreže Facebook pružio je podršku učiteljici Adeli Melajac Karaahmetović.

– Učiteljica Adela zaslužuje puno poštovanje i zaštitu daleko od sitnog stranačko-političkog profiterstva. Njen postupak je odraz hrabrosti i ličnog integriteta, napisao je Zukorlić.

Slučaj učiteljice Adele Melajac Karaahmetović danima unazad jedna je centralnih tema javnosti.

Učiteljica je jučer u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru dala izjavu u slučaju himna, a cijelu situaciju su iskoristili funkcineri i aktivisti SDA Sandžaka koji su organizirali protest ispred stanice.

Iz Stranke pravde i pomirenja pozvali na prekid sa političkim manipulacijama oko himne na štetu bošnjačke djece i nastavnika.

“Neprihvatljivo je da direktori škola, nastavnici i bošnjačka djeca budu stavljena u procjep između naloga Ministarstva prosvjete i poziva BNV oko intoniranje državne, odnosno nacionalne himne.

Besmisleno je i štetno nametati jednom narodu himnu koja je svojim sadržajem neprihvatljiva pripadnicima određenog naroda. Himna je simbol čiji smisao su ponos i emocije, što se ne može silom nametnuti.

Ne prihvatamo ni demagošku retoriku SDA, a posebno njenog predsjednika Sulejmana Ugljanina koji se pita po kom se ovo Ustavu dešava nadajući se da je ovaj narod zaboravio da je to po baš onom Ustavu koga su on i njegova stranka zdušno podržali, pa čak i učestvovali u falcificiranju referenduma da bi taj Ustav bio usvojen.

Performans navodnog oslobađanja učiteljice Adele iz PU Novi Pazar smatramo još jednom farsom sa ciljem pokušaja spasavanja Ugljanjina od potpune političke propasti.

SPP poziva nadležne državne organe da što prije pristupe organiziranju dijaloga o državnim simbolima, himni i drugim otvorenim pitanjima sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda u Srbiji kako bi se eliminirao prostor za političke manipulacije na štetu građana.”

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.