Zukorlić: Svaki glasač SPP-a je vakif

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić na svečanom prijemu u povodu vraćanja vakufa Stara Banja Islamskoj zajednici istakao da su oni koji su podržali SPP vakifi jer su kroz podršku koji su dali na izborima ugradili dio sebe u trajna dobra.

vakuf banja

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Želim da poručim svi glasačima koji su proteklim izborima svoj glas dali za Stranku i pravde i pomirenja da ovog trenutka uživaju u radosti i sreći i da znaju gdje je taj glas otišao. Taj glas je evo došao ovdje, on je utkan u vakuf Stara banja. Bilo da je dat u Prijepolju, Novoj Varoši, Tutinu, Sjenici, Preševu, Vojvodini…. gdje god da je dat taj glas on je utkan u ovaj vakuf i on predstavlja svojevrsno uvakufljenje i tako će uvijek biti. Svaki glas koji bude dat, svaki tračak energije, svaki korak koji napravite on neće ići uzalud.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

 

On će biti ugrađen bilo u materijalno dobro, bilo u duhovno dobro, bilo u naučno dobro, u obrazovno dobro, u bilo koje dobro a svako od tih dobara su vakufi. Zato je svaki glasač ove stranke vakif i onim listićem proizvodi trajno dobro jer nisu svi kadri uvakufiti zgradu, zemlju, novac jer nisu svi u stanju da imaju toliko imetka, a i oni koji imaju nije se od njega lako odvojiti ali jedan papirić, jedan potez olovke, naravno ni on nije lahak i taj gest treba da prozrači iz srca i uma i svijesti jer vjernik vidi, vjernik daleko vidi i to je velika razlika i ovo je trenutak da se svi oni koji su ovu borbu pomogli oni su danas pobjednici i oni će ako Bog da još mnogo puta biti pobjednici.

Akademik Zukorlić poručio da se nastavlja borba kako za povraćaj vakufa tako i za ostvarivanje prava.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Mi nastavljamo, imamo još mnogo velikih vakufa za vraćanje, ali ne samo vakufa već svih prava koja pripadaju ovome narodu. Mi se nećemo smiriti dok svako pravo ne bude vraćemo obespravljenom čovjeku, bio on poznat ili nepoznat, jedinka ili skupina to je naš emanet to je naša obaveza dok smo u stanju, dok smo živi i dok možemo djelovati.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.