Zukorlić – Međunarodne institucije su presudile da je u Srebrenici počinjen genocid, ali razumijem strahove srpskog naroda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar u Vladi Srbije Usame Zukorlić ponovio je svoj stav da je u Srebrenici počinjen genocid i da su to svojim presudama potvrdile i međunarodne institucije. Zukorlić je bio gost jutarnjeg programa na Kurir televiziji zajedno sa ministrima Đorđem Milićevićem i Tatjanom Macurom.

Zukorlić dodao i da razumije osjećaj straha od kolektivne krivice koja se može u nekom trenutku nametnuti srpskom narodu, ali da bez obzira na svu osjetljivost i glasnje u Ujedinjenim nacijama, moramo sačuvati osnovu za bošnjačko-srpsko pomirenje.

– Ono što je meni najviše treperilo jeste pitanje kako će u ekspozeu i u najavljenoj politici Vlada Srbije tretirati pitanje Srebrenice zato što je to najosjetljivija stvar kad je u pitanju bošnjačke narod. Srebrenica je emotivno najteža stvar zato što su i međunarodne institucije presudile da je u Srebrenici počinjen genocid i na osnovu toga međunarodne institucije su sad pokrenuli temu rezolucije. S druge strane kao neko ko živi sa srpskim narodom, ko poštuje srpski narod, ko ima jako puno prijatelja među srpskim narodom, ja razumijem taj osjećaj i taj strah od te kolektivne krivice koja se može u nekom trenutku nametnuti srpskom narodu i pokušavam u potpunosti, iako sam Bošnjak da razumijem i sve moguće strahove koji postoje kada je u pitanju ta tema. I zato moja uloga u ovom cijelom ambijentu će da bude, bez obzira na svu osjetljivost i kada se bude to glasalo Ujedinjenim nacijama, da sačuvamo tu nit, baš upravo za ono što je premijer najavio, da bi imali osnovu za bošnjačko-srpsko pomirenje, kazao je Zukorlić.

Press

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
12 dana ranije

E moj zuko,nedo Bog dragi da je suprotno bilo,a da si ti na istoj funkciji kao sad,izvinjavo bi se ti i kumio i molio za oprost!a ovako,kad ti tvoj vodja picousti naredi da pricas kako ti on kaze,opstaces u Bg,to ti je i cilj,a mi cemo nastaviti da zivimo u Sandzaku sa istinom da ni tebi nikako ne treba vjerovati

Pesterac
Pesterac
11 dana ranije

Popravio se, jos uvek mnogo govori aaa eee, ne biraj rijeci tvog baba su postovali posto im sve istinu u lice govorio

haasanagichajrudin19@gmail
haasanagichajrudin19@gmail
10 dana ranije

Hajde reci ti zukorlicu jeli bip genocid u srebrenici .ne uvijaj.te bila presuda u hagu te sud tako ocenio.reci ti i letis iz vlade.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex