Zećirović: Konstitutivna sjednica Skupštine Novog Pazara nezakonita, odluke nevažeće

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), Edin Zećirović, održao je sinoć konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da konstitutivna sjednica Skupštine Novog Pazara, održana jučer, nije bila zakazana ni održana u skladu sa zakonom, te da “su sve donesene odluke nevažeće”.

Zećirović je naglasio da je vladajuća oligarhija, kako je nazvao trenutnu vlast, prekrojila nekoliko ključnih stavki po svom nahođenju, uključujući potvrđivanje mandata jednom odborniku i izbor predsjednika Skupštine, prenosi radio Sto plus.

“Odborniku koji po statutu i poslovniku Skupštine grada danas nije imao legitimitet da glasa je omogućeno glasanje, a u članu 13 se jasno definiše kakva procedura se sprovodi prilikom izbora predsjednika. Oni su za govornicom samo predložili jednog od svojih odbornika i nakon toga pristupili glasanju”, istakao je Zećirović.

Jedini odbornik GPS-a u skupštini grada izrazio je očekivanje da će opozicioni odbornici u Skupštini grada održati kompaktnost na strani pravde, ali je naglasio da konkretan dogovor sa njima nije moguć “jer nisu dobili poziv ni od jedne političke partije za usvajanje zajedničke platforme”.

“Obratićemo se svim relevantnim institucijama i nadamo se da su ovog puta napravili toliko grešaka da neće uspeti da ih pokriju svim onim mahinacijama kojima su se do sada služili. Kod njih je prisutna velika nervoza i trenutno su jako slabi jer smo ih ogolili”, zaključio je Zećirović.

Novi saziv Skupštine Novog Pazara konstituisan je jučer potvrđivanjem mandata kandidatima za odbornike izabranih na lokalnim izborima održanim 17. decembra.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Huso
Huso
2 mjeseci ranije

Dali ovaj necovek ikad kaze istinu?Mozda kad pogresi nesto.

Pazar
Pazar
2 mjeseci ranije

Smradina

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex