Zećirović istupio iz SPP-a: Privatizovali ste stranku i odustali od svih ideala i principa radi kojih je osnovana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Edin Zećirović, odbornik gradske skupštine izabran na listi SPP, istupio je danas iz te stranke. Zećirović već neko vrijeme nastupa samostalno u gradskoj skupštini, a sada je riješio i da formalno istupi iz stranke. On u obavještenju koje je objavio na fejsbuk profilu, a koje je, kako kaže, uputio Predsjedništvu stranke, navodi razloge istupanja iz stranke.

On tvrdi da je SPP privatizovana stranka, da se u njoj odustalo od svih ideala i principa radi kojih je osnovana. Kaže da su stranačke strukture privatizovane, podređene interesu nekolicine, a ne idealima zbog kojih je stranka osnovana.

Napadi na one koji drugačije misle i supetstavljaju se uticajnim pojedincima su u međuvremenu postali, kako kaže, brutalni. Sve to dovelo je do njegove odluke da napusti stranku, ali ne i da vrati odbornički mandat, jer smatra da će se on u gradskoj skupštini bolje boriti za ideale radi kojih je stranka osnovana, nego oni koji su u njoj ostali.

“Predsjednistvu Stranke Pravde i Pomirenja

Poštovani članovi predsjedništva i moji doskorašnji saborci:

Obavještavam vas da od danas formalno i suštinski ne mogu više biti član SPP-a koju smo
prethodnih godina zajednički snivali, gradili, promovirali i branili, koja je u međuvremenu privatizovana. U želji da spriječim kriva tumačenja, zloupotrebe ill bilo kakve insinuacije navešću nekoliko ključnih razloga koji su moju savest primorali na ovakvu odluku.

Smatram da je u prethodnih godinu dana doneseno i sprovedeno niz odluka kojima se odustalo i odstupilo od osnovnih ideala i univerzalnih vrijednosti radi kojih je SPP i osnovana, kao sto su, pored ostalog: uvažavanje različitosti mišljenja i stavova unutar partije i pokreta. borba za opšte interese prije ličnih, grupaških partijaskih, nekoaliranje sa kriminogenim strukturama višedecenijskim devastatorima sandžačkih opština, naše kulture, tradicije. dostojansteno i beskompromisno zastupanje vitalnih bošnjačkih interesa svim okolnostima. Uporedo sa ovim odvijali su se i procesi prekrajanja.

Devastacije potpunog obesmišljavanja stranačkih organa podredujuči ih pritom, ličnim i grupaškim interesima pojedinaca. Napadani su bez jasne argumentacije značajni članovi i članice stranke i pokreta među kojima i nemali broj osnivača, utemeljvača i dugogodišnjih igaraoca političkog, ali drugih dijelova pokreta, lijepeći im pritom, bez ikakve argumentacije i povoda, vrlo podle i pokvarene etikete izdaje i koječega još, sve zarad diskreditacije obezbjeđivanja alibija za nijihovu političku likvidaciju i društveni progon. a sve ovo iz najviših partijskih krugova i instanci.

U ovom ovakvom ambijentu. pokušao sam u domenu svojih mogućnosti srazmerno odgovornosti koju su sa sobom nosile funkcije koje sam obnašao i ulozi koju sam imao u okviru stranke i pokreta, u više navrata, argumentovano izraziti svoje neslaganje, bunt i osporavanje prema prethodno opisanim pojavama sa kojima se nisam slagao i nikada se neću složiti.

U čemu nisam bivao usamljen. Pritom sam uvijek nailazio na slaganje, razumjevanje među važnim pojedincima u okviru stranke, ali smo uporedo nailazili na nerazumijevanje, žestok otpor i direktive koje su dovodile do beskrupuloznih obračuna i progona te raznih pokušaja lične i političke diskreditacije i marginalizacije.
Sve ovo vrijeme sam se trudio biti sudržan od bilo kakvih radikalnih. nečasnih ili nepoštenih
aktivnosti u pravcu zakulisnog grupašenja iili oportunizma, nadajući se da ce neke zdrave snage smoći snage i preuzeti mučnu odgovornost dovodeći stvari u stanje prihvatljive normalnosti i mogućnosti vraćanja ideologije kursu na kojima smo se i okupili.

Na žalost, događaji i postupci su svjedočili bivali suprotmo očekivanjima ogromnog broja naših članova, aktivista simpatizera, pa čak onih časnih članova reda naših oponenata. sve brutalniji, te sam se uz konsultacije i uz podrsku znacajnog broja casnih ljudi ove naše zajednice odlucio na ovakav korak, sa namjerom nastavka proaktinog promovisanja ideja vrijednosti nad kojima, u budučnosti, niko ne moze imati hipoteku.

Shodno svemu navedenom trudio sam se svoja neslaganja iznositi javno, transparentno i argumentovano. kroz stranačke organe, kako su mi nalagale moja savest i funkcije koje sam obnasao, a koje, kako sam razumio ne znače samo privilegije i počasti, već prije svega odgovornost, naročito u delikatim i konfuznim periodima. Ocekivao sam, sa druge strane, argumentovana objašnjenja “a moje i nase prestupe” zbog kojih sam konstantno kažnjavan i izopštavan.

Smatram da su ona do dan danas izostala, odnosno da se nisu mogla ni pronaći, već su umjesto njih fabrikovani napadi sa raznim motivima različitim periodima. Obzirom da ničim nije dokazano niti argumentovano moje
odustajanje od ideje i postulata oko kojih smo se i okupilti smatram da imam, ne samo pravo, obavezu zadrzati odbornicki mandat Skupštini grada te kroz njega nastaviti zastupanje i promociju politike po osnovu koje su nam građani i dali to poverenje.

U konačnici, naš rastanak nije primarno radi nejasne proslosti ili nedorecene sadašnjosti, već je on prvenstveno: radi nase bolje izvesnije buducnosti u kojoj će svako od nas pronaći odgovore shodno tome gdje ih je, na osnovu čega i radi cega razio. a prije i nakon svega radi nase individualne odgovornosti na dan Velikog Suda koji, ubijeden sam, svi, razlicitim integritetima, vjerujemo.

Preuzeto:Sandzak Bosna

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.