Zašto je Nihat Biševac otkazao Bajramski vatromet?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac otkazao je ranije ugovorenu organizaciju vatrometa za Ramazanski bajram, Dan grada i Kurban bajram, za šta je iz budžeta trebalo da bude isplaćeno oko 1,6 miliona dinara, preneo je radio Sto plus.

On je odluku o zabrani planiranog ispaljivanja vatrometa sa krova zgrade Gradske uprave 10. aprila, doneo nakon dešavanja poslednjeg dana Ramazana kada je zbog načina proslave predstojećeg Bajrama došlo do međunacionalnih tenzija u Novom Pazaru.

Posle toga, odustalo se i od organizacije vatrometa za Dan grada (20. april) i Kurban bajram (16. jun).

Organizacija tri vatrometa ugovorena je tenderom, a posao vredan oko 1,4 miliona dinara bez, odnosno, 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bio je poveren beogradskoj firmi „Feniks pirotehnika“.

Kako je ugovor, u vreme otkazivanja organizacije tri vatrometa, već bio potpisan, Gradska uprava pokrenula je proceduru za njegovo raskidanje.

„Predložili smo izabranoj kompaniji da raskinemo ugovor, čekamo njihov odgovor da li će pristati ili ćemo započeti pregovore“, rekli su u Gradskoj upravi.

Organizacija vatrometa kritikovala su pojedina udruženja građana navodeći da buka od pirotehničkih sredstava škodi osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

Radio stoplus, n1

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
12 dana ranije

a Bisevac dozivotni gradonacelnik more karika vladajucih krimosa Bg

Realno
Realno
12 dana ranije
Odgovor za  Bell

Ispravna odluka. 1,6 miliona dinara za vatromet? Bolje podeliti sirotinji.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
12 dana ranije
Odgovor za  Bell

Šteta je što nije karika krimosima iz Turske, Pakistana ili Afganistana. Tada bi bio “pravedna karika” svojoj braći. Ovako, verovatno smatrate da je karika smrtnim neprijateljima. Vi ste verovatno pobegli u neki od tih eldorada da krampate, odakle se javljate i uživate medju svojima. Gospodine “Bell” Vaša “zvonjava” podseća na prazno mlaćenje slame. Lupate, kako se kaže, “kao otvoren prozor” ili, bliže Vama i Vašem obrazovanju, “Kao samar po dupetu”.

Dijaspora
Dijaspora
12 dana ranije

Ustao narid digo glas protiv trosenja para bezpotrebno, narod kad hoce moze sve osetili tvrdo i pobegli u misiju rupu podvukli rep.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.