Za sutra najavljena protestna šetnja u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Funkcioneri SDA Sandžaka i GPS najavili su za sutra održavanje protestne šetnje u Novom Pazaru, na kojoj će, kako su rekli, prisustvovati i zvaničnici i članovi SPP.

Protestna šetnja zakazana je za 15:30 u centru grada.

Ahmedin Škrijelj, predsednik Gradskog odbora SDA Sandžaka u Novom Pazaru rekao je na konferenciji, koja je održana ispred stranačkih prostorija, da su “ustanovili krađu glasova i grubo kršenje izborne volje građana.”

-Nelegalni Privremeni organ Novog Pazara rukovodio je izbornim aktivnostima u izbornom procesu, pri čemu je došlo do prekrajanja izborne volje građana. U više od jedne trećine biračkih mesta utvrđene su nezakonite radnje.

Gradska izborna komisija je, nakon zatvaranja biračkih mesta, nezakonito pojedincima prepustila vreće sa izbornim materijalom koji su sa njim raspolagali na nepoznatom mestu, van službenih prostorija, sve do ranih jutarnjih sati, kazao je Škrijelj koji je proglasio pobedu SDA Sandžaka, SPP i GPS za koje je rekao da imaju potrebnu većinu od 24 odbornika.

On je rekao da “ističe sumnju da se među 1.700 nevažećih listića nalaze i glasovi ove tri stranke.”

Predsednik GSP Edin Zećirović rekao je na konferenciji da će “mirnim protestima sačuvati izbornu volju građana.”

-Ovi mirni protesti su samo početak naše borbe za ostvarenje prava kojeg je naš glasač i građanin potvrdio na izborima. Nećemo pristati na bilo koju vrstu sukoba sa bilo kojim poštenim građaninom i čovekom ovog grada ali ćemo se svim zakonskim sredstvima boriti da očuvamo ono što su građani rekli na izborima. Od toga nećemo odustati, rekao je Zećirović.

Ove tri stranke tvrde da je GPS osvojio dva mandata, umesto jednog, koliko im je pripalo prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora koji su večeras usvojeni na sednici GIK.

Ove preliminarne rezultate SDA Sandžaka, SPP i GPS ne priznaju.

(Infolid)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex