Ugljanin osporava regularnost izbora, a hoće da učestvuje u gradskoj vlasti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za sutra je zakazana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Novog Pazara, u kojoj će većinu činiti, dosadašnja, koalicija Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS-SPS.

Nova-stara skupštinska većina bila je izvjesna još od završetka lokalnih izbora, a razgovori o stvaranju široke koalicije, ispostavilo se da su bili samo zadovoljavanje demokratske forme.

Opozicione političke organizacije, Stranka pravde i pomirenja (SPP), SDA Sandžaka i Građanski pokret Sandžaka (GPS), osporavaju izborne rezultate SDP, smatraju ih neregularnim, piše Danas.

Bez obzira na sve, bilo je pregovora sa SDA Sandžaka i nekih kontakata sa predstavnicima SPP, koja se, pod sloganom “Pobjeda je promjena“, namerila da smeni petnaestogodišnju vladavinu SDP.

Sve se odvijalo daleko od očiju javnosti i proteklo je bez curenja informacija sa sastanaka.

Stranka Sulejmana ugljanina, SDA Sandžaka, je prihvatila razgovore o formiranju nove gradske vlasti.

Pregovori nisu uspjeli, jer je ta partija tražila da sve izborne liste budu u vlasti i da dobiju po 20 odsto svih funkcija u gradskoj upravi i javnim preduzežima i ustanovama.

Danasov izvor iz vrha SDP tvrdi da je Ugljaninova partija, da podijele vlast pola-pola.

“To je ta nas neprihvatljivo, jer oni imaju 10 a mi 19 odborničkih mandata. Sa druge strane nelogično je da osporavaju regularnost izbora, a hoće da učestvuju u vlasti sa 20 ili 50 odsto funkcionerskih mesta, objašnjava izvor Danasa.

Sutra, koliko je poznato, na konstitutivnoj sednici biće izabrani predsjednik i njegov zamjenik gradskog parlamenta.

Za predsjednika Skupštine predložen je kadar SDP Samir Lekić, koji je u prethodnom mandatu bio u kabinetu novopazarskog gradonačelnika.

Za Lekićevu zamjenicu predložena je njegova partijska koleginica Alma Šarenkapić.

Na pozicijama sekretara i zamjenika nema promjena. Kao i u minulom mandatu te poslove će obavljati Ahmedin Binjoš, iz SDP, i Dimitrije Veselinović, kadar koalicije SBS-SPS.

Ostaje i gradonačelnik Nihat Biševac, kadar SDP, koji je na toj funkciji od 2016. godine, i trebalo bi da bude izabran na sljedećoj sjednici lokalne skupštine.

Danasov izvor navodi da je moguće “proširenje dnevnog reda” i da Biševac bude izabran na novu-staru poziciju.

Mesto zamenika gradonačelnika pripada koaliciji SNS –SPS i spekuliše se da bi to mogao da bude Vladimir Marinković, koji je na tom mestu bio u minulom mandatu.

Ostale gradske funkcije biće raspodijeljene prema dogovoru koalicionih partnera.

Sutra će biti verifikovani mandati 47 odbornika novog saziva gradskog parlamenta, u kojem SDP ima19, SNS – SPS 5, SPP 12, SDA Sandžaka 10 i GPS jednog odbornika.

Izvor: Danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

7 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dijaspora F.
Dijaspora F.
3 mjeseci ranije

Kako ono kaže glumac Petar Božović….
ZA MALO INTERESA, PRODALI BI MAJKU, OCA, SVEEE… Grob od političara.

Mat
Mat
3 mjeseci ranije

Samo bih voleo da vidim osobe koje glasaju ovu budalu ,da vidim kako izgledaju ,da li ste Vi ljudi normalni ,nije glas inat , ovaj mutavi je izgubio kompas već odavno .

Dijaspora
Dijaspora
3 mjeseci ranije

Vazda su bili Izdajnici i Lazovi prve klase, igraci Rezima protiv Bosnjaka, 30godina vlasti neka nabroju sta su uradili za Bosnjake!!!

Bell
Bell
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Dijaspora

Uradili jesu ruku na srce svi redom za svoj uzi krug lopva,i zidali u svakoj zabiti,i jahali konje na BG hipodromu,vise vencanih ,nevencanih,dakle ice i pice (uzrecica) a nisu napravili pr sto je neophidno edukaciji “Kindergarten ne bili su gisti po tv kucama hvalopejkama kod Seselja i td blatili jedni druge da bih u korumpiranoj Srbijici uvecavali bogatstvo i td pod sloganom (religije)ovaj je dugo bio bez portfelja kod Kostunice dok je ovaj zalizani na tronu kao (pate,don)

Roky
Roky
3 mjeseci ranije

Ovaj je svake izbore pokrao ii potplatio u Tutinu i on ima sta da kaze.Zna ceo grad u Tutinu da Sda ima experte za kradju izbora.

Šoić
Šoić
3 mjeseci ranije

E neće da može!?

Srbenda
Srbenda
3 mjeseci ranije

Samo ostro i jedni i drugi!

7
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex