Ugljanin – Državni simboli Srbije kod Bošnjaka izazivaju osećaj neprijatnosti, jer su pod njima činjeni zločini nad bošnjačkim narodom u Sandžaku i BiH

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da Bošnjaci u Sandžaku trpe koordiniranu akciju pritisaka i zastrašivanja od policije, tužilaštva, Ministarstva prosvete i režimskih medija, kako bi odustali od ustavom i zakonima garantovanih prava.

On je na konferenciji za novinare zatražio program mera Vlade Srbije za pokretanje afirmativne akcije kojom će ohrabriti Bošnjake da koriste svoja prava.

“Ako to ne urade, mi ćemo morati da nađemo mehanizme da zaštitimo sebe i svoje sunarodnike od državnog tetora aktuelnog beogradskog, takozvanog Vučićevog režima. Pozivam sve Bošnjake da aktivno koriste sva svoja prava, a tužioce i policiju, ministra prosvete i prosvetne inspektore da nam se preko medija javno izvine zbog pokušaja plašenja, omalovažavanja i sprečavanja korišćenja ustavnih prava”, rekao je Ugljanin.

On je istakao da su tužilaštvo i policija grubo prekršili Ustav Srbije jučerašnjim privođenjem učiteljice Adele Karaahmetović Melajac na informativni razgovor, zbog intoniranja himne na početku ove školske godine.

“Još uvek nije poznato ime tužioca koji je pokrenuo postupak i po čijem nalogu, na osnovu čega i kojeg krivičnog dela je policija juče pozvala Adelu na informativni razgovor. Naši poslanici su jutros pokušali to da saznaju od načelnika policije, ali nisu uspeli”, rekao je Ugljanin.

On je dodao da je njegova stranka pokrenula postupak još pre 30 godina da se promene državni simboli, jer oni ne odgovaraju stanju na terenu.

“Ovo su simboli koji afirmišu jedan narod i imaju podršku u samo jednom delu srpskog naroda. Mi tražimo da se zastava, grb i himna Srbije usaglase, kako bi ih svi građani u zemlji osećali svojim”, rekao je Ugljanin.

On je rekao da aktuelni državni simboli Srbije kod Bošnjaka izazivaju osećaj neprijatnosti, jer su pod njima činjeni zločini nad bošnjačkim narodom u Sandžaku i Bosni i Hercegovini.

(radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker