Sukob Tandirovog BOSS-a i Đilasovog SSP-a u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici liste „Novi Pazar protiv nasilja – Marinika Tepić – Benjamin Birđozlić“, za lokalne izbore u Novom Pazaru, izazvali incident u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), jer nisu dobili traženo peto mesto na glasačkom listiću.

Predsednik GIK, Raša Milić, potvrdio je za Danas, da je do incidenta došlo, u sredu popodne, kada su predstavnici liste „Novi Pazar protiv nasilja“ došli da predaju materijal.

„Ta lista je najavila svoj dolazak i zahtevali su da budu pod brojem 5. Međutim, u sredu ujutru, u 7,05 sati, došli su predstavnici liste Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) sa kompletnom dokumentacijom. Izborna komisija je konstatovala da je dokumentacija u skladu sa propisima i proglasila je kao petu.

Materijal za listu „Novi Pazar protiv nasilja“ kod nas je stigao u 16h i njeni predstavnici su zahtevali da budu broj 5. Nisu pomogla naša objašenjenja da ne može pod tim brojem, jer je već proglašena jedna lista. Tada je počelo najstrašnije vređanje članova GIK, koje je trajalo skoro sat vremena“, objasnio je Milić i dodao da je najglasniji bio Nusret Birđozlić, otac prvog na listi Benjamina Birđozlića, koji je zapretio i krivičnim prijavama članovima izborne komisije.

Milić kaže da se Benjamin Birđozlić izvinio članovima GIK, koji su, nakon pregleda izbornog materijala, doneli zaključak da toj listi nedostaje 87 validnih potpisa podrške i ostavili 48 sati da se ti nedostaci otklone.

Ovim povodom oglasio se i Gradski odbor SSP. U saopštenju demantuju „da se desio biulo kakav napad na GIK“.

U saopštenju se navodi da su predaju izborne liste uredno najavili GIK iz koje su obavešteni da su peta lista koja se kandiduje za lokalne izbore i da su otišli na zakazani termeni da predaju listu.

„Doživeli smo ono što opozicija, inače, proživljava od strane režima SNS i njemu priraslih stranaka, poput SDP. GIK Novi Pazar je nakon prijave naše liste, po hitnom zahtevu SNS i SDP, van protokola, primio listu koja je imala potpise građana koji su nama, i skladu sa svim zakonskim procedurama, pružili podršku. Sve su uradili i pokušali da nas onemoguće da učestvujemo na izborima“, navodi se u saopštenju novopazarskog odbora SSP uz ocenu da su znali da će njihova kandidatura i izlazak na lokalne izbore „doneti brigu aktuelnom režimu, koji je po navici pokušao da iskoristi pretnje, ucene i strahovladu“.

U međuvremenu je proglašena i lista „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“.

GIK je do sada proglasila 6 izbornih lista.

Prva je „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, sledi „Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić“,SNS, SPS, SRS, „Edin Đerlek – SPP – Pobeda je promena“, četvrta je lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, na petom mestu je „BOSS – Samir Tandir“ i pod brojem 6 je „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“ Jahje Fehratovića.

Lokalna skupština ima 47 odbornika i po toliko odborničkih kandidata imaju četiri prve izborne liste, BOSS je kandidovao 10 svojih članova, 26 ima „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija mza mir i toleranciju“.

Za 47 odborničkih mesta u novopazarskom gradskom parlamenu, do sada, je kandidovano 224 predstavnika nacionalnih partija sa ovog prostora.

(PINK.RS, DANAS.RS)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.