Radio Sto Plus – Strani veštaci nisu analizirali uzrok smrti Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je sin Muamera Zukorlića, Usame u nekoliko navrata izjavio da čeka rezultate stranih eksperata o uzrocima smrti njegovog oca, radio Sto plus saznaje da se veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine nisu time bavili, već su imali samo status posmatrača.

Prema nezvaničnim informacijama, naredbom Višeg suda u Novom Pazaru posao obdukcije i hemijsko-toksikološke analize bioloških ostataka Zukorlića poveren je sudskim veštacima iz Niša i Novog Sada, dok su veštaci iz Sarajeva i Hamburga te postupke samo posmatrali, kao stručni savetnici oštećenih.

“Oni nisu učestvovali u obdukciji, niti su uzimali uzorke kako bi izvršili hemijsko-toksikološku analizu u svojim laboratorijama, već su samo posmatrali postupak veštaka iz Niša i Novog Sada jer su članovi porodice pokojnika laici u tim oblastima. Rezultati naših veštaka su jedini i merodavni, drugih neće biti”, rekao nam je izvor iz istrage.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je u utorak da je obdukcijom i hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno da su vrednosti toksičnih materija u telu Muamera Zukorlića bile u okviru normalnih i da je on preminuo prirodnim putem, usled zastoja u radu srca.

Zukorlićev sin Usame je nakon te objave saopštio da će “sačekati još rezultate iz Nemačke i Bosne i Hercegovine, pre nego se obrati javnosti”.

On je gostujući na televiziji K1 rekao da nije u pitanju nepoverenje prema institucijama iz Srbije, već želja da se ceo proces uradi na najkvalitetniji način, kao i da nema potrebe za ishitrenošću.

Još uvek nije poznato da li će Više tužilaštvo u Novom Pazaru nakon rezultata domaćih veštaka obustaviti istragu koju vodi po krivičnoj prijavi Usamea Zukorlića za teško ubistvo njegovog oca Muamera.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Aman ljudi šta rade ove budale iz SPP i IZuS, zajedno sa Usameom, dali su oni normalni? Sve je Usame znao,, i da su vještaci iz BIH i Njemačke samo posmatrači, i da oni nisu uzeli uzorke da bi ih posebno analizirali, niti je to moguće dok država Srbija to ne obavi, pa ako se posumnja u istinitost nalaza, onda se ide na inostrano ispitivanje, i sad Usame kaže da više neće otkopavati oca radi daljeg ispitivanja, valjda je i on shvatio da se izglupirao do kraja, i da više od toga nema pozitivnih političkih poena već samo negativnih, jer je narod ukapirao o čemu se radi, i da ga počeo ignorisati i kritikovati.

sara
sara
1 godina ranije

Ma ne da nije normalan nego je lazov monstrum, celo vreme laze, nije on radio ni one prve analize u inostranstvu, ja sam pisala o tome poznajuci rad labaratorija u Nemackoj da je to nemoguce a njegovi pristalice su me napadali.
Eto sada se vidi prava istina, a pre 2 dana kaze, sacekacemo rezultate jos te 2 labaratorije.
Protiv Usame treba pokrenuti tuzbu za skrnavljenje mezara, i uvodjenja tenzija i dezinformacija u narod, takodje treba ponistiti izbore na kojima je Usame na prevaru dobio Sjenicu i Tutin.
Ne poznajem Zakon Drzave Srbije, neznam dali Elmin sin koji je jos maloletan ima pravo da pokrene tuzbu, u svakom slucaju treba Usame zaustaviti, jer ovako vise ne ide.

Ellai
Ellai
1 godina ranije

Naravno da nisu jer za tako nesto je osim lazi I mniolulacija potrebni I neki argumeni Koje Usame nije imao, dunulo ko odjednom I daj otrovan, jer su lekari na licu mesta dok su ustanovljavali smrt morali primetet da je u pitnju nesto trece tj trovanje jer les mrtvaca osravlja neke zragove to medicinari znaju. Ali kako od toga nista nije bilo, dune usmami da je otrovan daj prekopavaj u novi pazar nije mu se svidleo vise orlje. Idemo dalje posle obdukcije sto je bilo I za ocekivat da je umro prirodmom smrcu. Brze bolje javi se Elma kako je bio bolestan I samo ona znala, onda se javi Usame da je I on znao za njegovu bolest.Zukolic je posijo toliko zla po sandzaku da je ovo sto mu njegovi najblzi rade samo pocetak odmotoavanja klupka, Njegovim smrcu otvirli su pandorunu kutuju

Sndzaklija
Sndzaklija
1 godina ranije

Mislim da ce sada Usame traziti novu obdukciju iskljucivo od stranih strucnjaka, a do tada bi mogao ocev mejt da ponovo ukopa u Orlju. Zar ne vidi koliko je mlad i naivan i kakve lose savjetnike ima. Pri prvom pregledu lesa ljekar moze da se dobrano uvjeri je li bilo trovanja ili ne. Ovo znam jer sam neposredno ucestvovao u pedesetak obdukcija i to se uci na sudskoj medicini.

Novi pazar
Novi pazar
1 godina ranije

Pustete coveka da pociva u miru. Ustane (usame) tako se ne gradi karijera sa lazima. Ti si izrod od velikana. Neka je rahmet nasem muftiji

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.