SDP: SDA Sandžaka i SPP vode avanturističku politiku, doživjelu su debakl

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Neuspelo zasedanje Skupštine grada Novog Pazara, čije sazivanje su zahtevali odbornici opozicionih SDA Sandža i Stranke pravde i pomirenja (SPP), bila je tema konferencije za novinare vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP).

Član Predsedništva te partije, Mirsad Jusufović je ocenio da današnje neodržavanje zasedanja gradskog parlamenta „oslikava stanje u kojem se nalazi ta neprincipijelna koalicija“ i da je svima postalo jasno „da su, u prethodnih mesec dana obmanjivali javnost“.

-Iako, su sami tražili zakazivanje sednice Skupštine grada, od 20 odbornika, koliko imaju obe partije, došlo je 14. Ta avanturistička politika koju vode, čak, i kod njihovih odbornika prepoznata je kao loša, pa ni svi odbornici nisu bili tu – rekao je Jusufović i dodao da aktuelna vladajuća većina „ne želi da beži od rasprave i da nemaju razloga da se kriju od bilo kakvog razgovora“.

Naglasio je da je jasno da SDA i SPP nemaju većinu u gradu.

-Neće je ni imati bez izbora. Ta koalicija je danas doživela debakl. Svaka koalicija koja je zasnovana na mržnji prema trećem, mora da doživi debakl – poručio je Jusufović i potvao ih da ne podižu tenzije, da se ne bave političkim mešetarenjem i da na tuđoj porodićnoj nesreći ne dobijaju jeftije političke poene.

On je istakao da od kako je formirana koalicija, između SDA Sandžaka i SPP, u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV), počeki su da pričaju da je „njihov glavni cilj osvajanje vlasti u Novom Pazaru, govorili su da je to, skoro, gotova stvar, da su se dogovorili i po gradu se licitiralo funkcijama, ali i da se čeka samo pogodan momenat da se preuzme vlast bez izbora“.

Danas, pre podne, sazvana sednica gradskog parlamenta nije održana, jer je u Sali bilo samo 14 opozicionih odbornika i predsedavajući, zamenik predsednika Skupštine grada Albin Šabotić.

Novopazarska skupština ima 47 odbornika, od kojih su 20 iz opozicionih SDA Sandžaka (9) i SPP (11). Na zasedanje je došlo 14 – 8 iz SDA i 6 iz SPP. Za pravosnažno odlučivanje neophodan je kvorum od 24.

Sednica je satvana na zahtev opozicije, koja je tražila raspravu o poslednjim poplavama i ostavku gradonačelnika Nihata Biševca.

Ispoštovane su odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi i Poslovnika Skupštine grada i sednica je sazvana.

Prethodilo joj je obaveštenje da su prestali razlozi da sazivanje vanredne sednice „po hitnom postupku“, savet da se sačeka prvo redovno zasedanje, planirano za ovaj mesec. Obavešteni su i da su šefovi odborničkih grupa vladajućih partija, SDP i Srpske liste, rekli da njihovi odbornici neće doći na sednicu zakazanu „po hitnom postupku“. Onima koji su tražili vanrednu sednicu gradskog parlamenta, zadatak je bio da obezbede većinu.

(danas, rtvnp)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.