SDP ima većinu sa SNS, ali je spremna i na širu koaliciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Fahrudin Đekić pozvao je danas predstavnike ostalih lista koje su osvojile odborničke mandate u lokalnom parlamentu na razgovore o formiranju šire koalicije u Novom Pazaru, piše Free Media.

On je na konferenciji za medije kazao da ta partija sa listom “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” ima većinu u Skupštini grada, te da već naredne nedelje mogu da organizuju konstitutivnu sednicu, ali da to neće učiniti zbog potencijalnih razgovora sa ostalim izbornim listama.

“Već smo formirali pregovarački tim u sastavu Samir Lekić, Albin Šabotić i Vahidin Melajac. Ne molimo nikoga, imamo većinu, ali smatramo da bi to bilo dobro i da bi to bilo pozdravljeno od strane građana“, rekao je Đekić.

On je naglasio da će na tim razgovorima biti reči i o prekompoziciji većine u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV).

“Ne kažemo da oni moraju da raskinu koaliciju koju imaju, već da razgovaramo o tome kako će i na koji način ubuduće funkcionisati BNV“, naveo je Đekić.

On je dodao da SDP nije zadovoljan postignutim rezultatom na izborima u Novom Pazaru, te najavio promene u novom sastavu Gradske uprave (GU).

“Otprilike, 70 odsto ljudi koji su do sada bili na pozicijama u ime SDP-a, to dalje neće biti. Na njihovo mesto doći će novi ljudi, čime ćemo unaprediti funkcionisanje gradske vlasti, javnih preduzeća i ustanova“, rekao je Đekić.

On je istakao da će do personalnih promena doći i u samoj stranci, ali konkretna imena nije spominjao. (Free Media)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bilal
Bilal
3 mjeseci ranije

Bezi vrati se u sda

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.