SDP: Funkcioneri SDA izgubili kompas

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vijest od prije par dana da je nakon razgovora potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića sa prijedsednikom Republike Aleksandrom Vučićem za našu bolnicu obezbjeđeno 13 respiratora i orgomna količina medicinske opreme došla je kao olakšanje svim Novopazarcima koji su s pravom zabrinuti za sebe i svoje porodice.

gfhdr6546hgzhr65

{module Oglas 1 – 2020}

Iz tog razloga smo vrlo neprijatno iznenađeni bahatošću funkcionera SDA Emira Ašćerića kojeg je jedna ovako dobra vijest navela da ospe salvu neprimjerenih uvreda na račun jučerašnje posjete Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru saopštila je Sandžačka demokratska partija.

Pitamo se da li su u SDA do te mere izgubili kompas da zaista misle da će njihovo politikanstvo i prazna priča da izleče bolesne i zaštite zdravstvene radnike od ove opake bolesti ili ih jednostavno rečeno nije briga za narod u koji se tako često zaklinju?

Mi smo danas bili prvi grad u celoj državi koji je predsednik Vučić posjetio i tako na dijelu pokazao da Republika Srbija ne pravi razliku između svojih građana bez obzira kojem narodu da pripadaju. Jedini koji to zapravo čine i koji bi izgleda voleli da Novi Pazar i Sandžak izoluju od svih, su upravo funkcioneri SDA koji nikako da shvate da žive u 21. vijeku i da su ratovi daleko iza nas.

{module Oglas 0 – 2020}

Njihova saopštenja, pisma i postovi na Facebook-u sutra nikome neće spasiti život a respiratori koje smo dobili sigurno hoće! Oni su u ovom trenutku najtraženiji proizvod na planeti – traže ih u gradovima Engleske, Italiji, Iranu, Maleziji… a predsednik Vučić ih je u Novi Pazar juče donio trinaest i na tome mu neizmerno hvala!

Da se SDA pitala, od države smo valjda trebali da zatražimo još papira i koverti da bi oni mogli da pišu svoja saopštenja, reagovanja i pisma “relevantnim faktorima”.

Cijeli svijet je ujedinjen u borbi protiv korone ali funkcioneri SDA izgleda nisu svjesni te činjenice. Sve u njihovoj politici se svodi na čistu imaginaciju i zamišljanje samih sebe kako u skupim odelima izlaze iz crnih automobila i vode „visoku politiku“.

Što bi naš narod rekao – “uzeli su sebe na lijepu ruku” i izgleda im nije jasno da je od vremena u kojem zamišljaju da žive prošlo čitavih 30 godina.

Već nedeljama ih cijeli Pazar gleda kako ne rade ništa i svaku moguću priliku koriste da vode svoju prljavu političku kampanju. Puna su im usta brige za Bošnjake ali nešto baš i ne vidimo da su bilo šta konkretno učinili za njih… ni pet maski nisu podijelili – valjda nemaju vremena od pisanja saopštenja, šta li?

{module Oglas 2 – 2020}

Zapravo pune tri godine pojedini funkcioneri iz SDA ništa i ne rade i sva njihova aktivnost se svodi samo na kritiku vlasti u kojoj i sami učestvuju. Nismo na to do sada reagovali i praštali smo im nerad, arogantnost, politikanstvo, amaterizam… sve zato jer smo sa SDA potpisali zajedničku Deklaraciju, jer smo držali riječ i jer smo računali da su jedinstvo i harmonija među Bošnjacima vredniji od svega.

Nadali smo se da će i u SDA shvatiti da biti dio vlasti prije svega znači podnijeti ogroman teret ali izgleda da smo se prevarili i da su za neke od njih bitne samo privilegije, titule i naravno plata – a kada treba zasukati rukave nigde ih nema.

Sve to je moglo do juče ali danas je situacija drugačija.

SDP neće više trpeti da nam predavanja drže ljudi koji su izgubili svaki dodir sa realnošću i koji ne postoje van svojih FB profila i internet stranica.

Zato pozivamo SDA da shvate da bavljenje politikom nije samo davanje izjava i pisanje saopštenja, da prestanu sa šienjem mržnje i da se – ako baš ne znaju šta bi drugo radili – makar priključe volonterima koji svakodnevno pomažu našim sugrađanima.

Ili ako hoćete – sedite kući. Nemojte nam smetati i pustite nas da damo sve od sebe kako bi iz ove krize izašli sa što manje posledica.

Kad sve ovo prođe biće novi izbori oa ćemo se onda ponovo baviti politikom.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.