Saopštenje Mešihata: Lažni navodi lista Kurir o trećoj ženi rahmetli Muftije Zukorlića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom vijesti objavljene u dnevnom listu Kurir, a koju su prenijeli i brojni drugi mediji, u kojoj se grubo zadire i bestijalno tumači privatni život rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamjernim prema rahmetli Muftiji.

Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umjesto kretanja naprijed i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prijete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vjernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Kako srce može da voli
Kako srce može da voli
1 godina ranije

…što bi rekao istorija s pešteri,nije čudo što mu je srce riknulo…

beslagic
beslagic
1 godina ranije

Zasto bi ova vijest diskreditovala rahmetli muftiju? Tri kao i dvije. Sa stanovista vjere rezlika je izmedju jedne i više žena. A šta je Bogu milije,to jasno piše u Kur’anu časnom (En-Nisa).(“Uzmite po jednu,po dvije,uzmite i po tri i po cetiri,a ako se bojite da necete postupati jednako prema njima,uzmite jednu” Zene,En-Nisa 3. ” Necete se jednako odnositi prema svojim zenama,ma koliko to zeljeli” En-Nisa 129″) O tome najbolje da pitate prve zene naše braće koji su ženili po dvije (ili više) žena,kako su se osjecala i kako se danas osjecaju i koliko se jednako prema njima postupa.

Ishak
Ishak
1 godina ranije
Odgovor za  beslagic

Vi ga zapecatiste kao da je nemoguce biti pravedan, pa bi zabranili ono, sta je Allah s.w.t odobrio?!!!
A sta da pitamo ove sestre, koje imaju 40-50 godina, da li bi one voljele da imaju porodicu, pa makar bile i druge. Ako su iskrene, vecina ce reci da. Pitajte mozda one sestre Bosnjakinje, koje zive u Bosni, Sandzaku i po svijetu, a bile su zrtva sufija i sija te njihovog muta braka, kako se one osjecaju!!!
Nije lako biti pravedan, kada se imaju dvije supruge, to je tacno ali ima pravednih a Vi i Vama slicni se ponasasate, kao da je to najveci problem u istoriji islama, te samo o tome.

Cvecka
Cvecka
1 godina ranije

Sta

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.