Salkić: Srbija da omogući veći stepen prava Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U okviru višednevne posete, potpredsednik bosansko-hecegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić sastao se i sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom. Salkić ocenio je danas u Novom Pazaru da postoji prostor i potreba da Srbija omogući veći stepen prava i sloboda Bošnjacima u Sandžaku.

DSC 0058

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Potpredsednik entiteta Republika Srpska i član predsedništva SDA Bosne i Hercegovine Ramiz Salkić je nakon sastanka sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom rekao da Srbija treba da pruži drugim narodima koji žive na njenom prostoru ono što traži za srpski narod u regionu, te ocenio da se samo na takav način može postići potpuna ravnoteža i jednako zadovoljstvo.

“Sigurno postoji prostor i potreba da država Srbija omogući veći stepen sloboda i prava Bošnjacima ovde u Sandžaku da oni treba da oni treba da razmišljaju na način da ono što traži za srpski narod u region budu spremni I svesni da trebaju dati i drugim narodima kao pravo ovde u Srbiji. Samo na takav način možemo postići potpunu ravnotežu i možemo učiniti da smo svi podjednako zadovoljni ili svi podjednako nezadovoljni na ovom prostoru, u ovom regionu“, rekao je Salkić, koji je u višednevnoj poseti Sandžaku.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin kaže da je SDA od svog osnivanja, punih 29 godina, parlamentarna stranka i da je prioritetni cilj stranke rešavanje političko-teritorijalnog statusa Sandžaka, te evropske i NATO integracije.

„Naš je osnovni cilj suverena i nedjeljiva Bosna i Hercegovina i specijalni status za Sandžak i to predstavlja minimum za opstanak bošnjačkog naroda i u Bosni i Hercegovini i u Sandžaku.“ naglasio je Ugljanin.

Ugljanin kaže da je na osnovu razgovora sa Salkićem o osnovnim pravima Bošnjaka, od kulturnih do političkih, jasno da žive u istom, kako je rekao, velikosrpskom okruženju.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Velikosrpski nacionalizam je najviše zlo koje je ikada zadesilo Balkan, jer je zasnovano na verskom šovinizmu, nacional- fašizmu i socijal- rasizmu. Da bi se oslobodili tog zla normalan srpski narod i omladina koja nije opterećena nacionalistički, treba oni u Beogradu da se oslobode od tog zla. Mislim da je vreme je da se žarište velikosrpskog nacionalizma u Beogradu ugasi, jer ćemo onda svi na Balkanu živeti mirno“, rekao je Ugljanin.

Salkić u Novom Pazaru boravi od srede povodom obeležavanja 21. februara, Dana matrenjeg jezika I školstva na bosanskom jeziku.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.