Registrovana Stranka budućnosti i razvoja, 13. partija Bošnjaka u Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zvanično je upisalo u Registar političkih stranaka Stranku budućnosti i razvoja (SBR), kao političku partiju bošnjačke nacionalne manjine, saznaje radio Sto plus.

Centrala stranke je u Novom Pazaru, a njen zastupnik je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Ferid Bulić.

On je za Sto plus radio izjavio da će se SBR zalagati za očuvanje nacionalnog, verskog i kulturnog identiteta i unapređenja kolektivnih prava bošnjačkog naroda i svih građana Srbije.

“Osnivanje stranke je produkt potrebe Bošnjaka, pripadnika drugih manjinskih naroda i pripadnika većinskog naroda da zajedno, na temeljima zajedništva, prava i pravde, poštovanja različitosti i jednakih šansi izgradimo društvo u kome ćemo se zalagati za budućnost i razvoj svih delova naše zemlje”, rekao je Bulić.

Istakao je da će rad SBR biti potpuno transparentan, te da će se boriti protiv korupcije i kriminala i zalagati za poštovanje svakog građanina, bez obzira na njegovu stranačku, versku ili nacionalnu pripadnost.

“Ovo će biti stranka slobodnih ljudi, građana koji žele dostojanstvenu borbu za pravo i pravdu u okviru slobode mišljenja i delovanja”, poručio je Bulić i dodao da će predsednik partije i ostali organi biti uskoro izabrani.

Stranka budućnosti i razvoja deo je koalicija koje učestvuju na lokalnim izborima u Beogradu, Sjenici, Nišu, Temerinu i još nekoliko gradova i opština Srbije.

Svaka deseta partija bošnjačka

U Srbiji su trenutno aktivne 122 političke partije, od kojih je, računajući i SBR, 13 bošnjačkih.

Političke partije registrovane kao stranke bošnjačke nacionalne manjine su Sandžačka demokratska partija, Stranka za Sandžak, Sandžačka narodna partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka, Demokratska partija Sandžaka, Sandžačka liberalna stranka, Bošnjačka građanska stranka, Narodni pokret Sandžaka, Bošnjačka demokratska zajednica, Bošnjačka narodna stranka, Stranka pravde i pomirenja i Bošnjačko srpski savez.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Kokuz
Kokuz
1 mjesec ranije

To su pravi Bosnjaci.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex