Podnijeta inicijativa za izgradnju puta do sela Kruševo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici udruženja “Urban-In” iz Novog Pazara predaće danas nadležnima u lokalnoj samoupravi inicijativu za izgradnju deonice puta od magistrale do sela Kruševo, u dužini od četiri kilometra.

Iz ovog udruženja navode da je postojeći neasfaltirani put u izuzetno lošem stanju, uzak, strm i delimično posut šoderom.

“Meštani smatraju da su mnogi drugi problemi, u dobroj meri, posledica upravo nepostojanja iole pristojnog puta. Oni su ubeđeni da bi im put otvorio perspektive razvoja seoskog turizma, jer za to imaju značajne prirodne potencijale, kao i tzv. Grčku kuću, koja je stara oko 860 godina i pod zaštitom je države”, navode u ovoj nevladinoj organizaciji.

Oni su u razgovoru sa meštanima tri sela u okolini Novog Pazara utvrdili da su njihovi dominantni problemi neuređena putna infrastruktura, iseljavanje, nepostojanje ambulante, apoteke, vodovoda, kanalizacije, mesne kancelarije, prodavnice i autobuske linije.

Osim toga, ovim selima nedostaju igrališta i drugi sadržaji za decu, četvororazredne škole su u lošem stanju, a električna energija je slabog i nestabilnog napona.

Ovo istraživanje je sprovedeno u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“, tokom novembra i decembra 2021. godine, zajedno sa drugim članicama Nacionalne koalicije za decentralizaciju, tokom kojeg su razgovarali sa meštanima 30 sela u Srbiji o realnom stanju i njihovim problemima.

(Radiostoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.