Podjela među opozicijom u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osnivač Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), Edin Zećirović, potvrdio je medijima da je došlo do „promena u njihovom nastupu sa SDA Sandžaka i Strankom pravde i pomirenja (SPP)“.

– Ne možemo jedno da govorimo ispred kamera, a drugo iza kulisa. Mi smo podneli 20 prigovora na rad Gradske izborne komisije (GIK), a ovih dana vidimo da opozicione kolege govore da jedino one vode pravnu borbu. Imali smo situaciju da smo zajednički organizovali proteste, a onda smo pratili da su sa nekih adresa iz Beograda stigla neka upozorenja jednoj od tih partija i ona je odustala od njih – naglasio je Zećirović.

Tri političke organizacije, SDA Sandžaka, SPP i GPS, koje su, prema preliminarnim rezultatima, posle lokalnih izbora ostale u opoziciji, zajedno su dva puta protestovale. Treći put izostala je SPP Usamea Zukorlića.

Zećirović je konstatovao da je osnivač SDP Rasim Ljajić, izgubio legitimitet da vodi bilo kakve procese u Sandžaku i da u ovom gradu treba da prizna krađu na lokalnim izborima.

Pozvao je Ljajića “da preuzme odgovornost zas ve što se događa u Novom Pazaru i poručio da SDP “u ni u kojoj kombinatorici neće moći da formira skupštinsku većinu u Novom Pazaru, osim aka situacija u Sjenici i Tutinu, ne uvede neku drugu bošnjačku stranku u koaliciju sa tom partijom”.

SDP je osvojila 19 odborničkih mandata, 12 SPP, 10 SDA, koalicija SNS-SPS 5 i jedano odborničko mesto ima GPS.vom Pazaru.

Opozicija smatra da su lokalni izbori, u ovom gradu, bili neregularni i traži ponavljanje izbora, a stara-nova koalicija SDP i SNS-SPS da je sve bilo po zakonu i da će, u naredne četiri godine, nastaviti vladanje u Novom Pazaru.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
3 mjeseci ranije

Zecirovicu,posten si čovjek.To kažu svi koji te znaju,ali imaš za saborce dva lidera(Usame i Suljo),koji ne drze do riječi koliko rešeto vodu.Ostavice te na cedilu kada to njima odgovara.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex