Opozicione stranke u Novom Pazaru prijete protestima: Može biti 5. oktobra u Sandžaku!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) podržali su tvrdnju Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) da Gradska izborna komisija (GIK) Novog Pazara pokušava da preotme jedan mandat, koji nedostaje Sandžačkoj demokratskoj partiji za formiranje vlasti u Novom Pazaru.

Edin Zećirović iz GPS-a izrazio je “rješenost za odbranu izborne volje građana” i najavio borbu za mandat koji bi mogao uticati na sastav nove lokalne vlasti.

Predstavnici opozicionih lista tvrde da je aktuelna vlast u Novom Pazaru “pribjegla svim poznatim metodama prekrajanja izborne volje građana” i traže od GIK-a da jasno i nedvosmisleno pokaže i dokaže kako je vršena raspodjela mandata.

“Ako podijelite broj glasova koje je SDP dobila na izborima sa brojem mandata i broj glasova koje je dobio GPS, vidjećete da je to ogromna disproporcija”, rekao je Žećirović.

Edin Numanovic (SPP), Ahmedin Škrijelj (SDA) i Edin Žećirović (GPS) izrazili su nezadovoljstvo namjerom GIK-a da objavi preliminarne izborne rezultate, tvrdeći da bi to bio nezakonit potez.

Iznijeli su tvrdnju da su ubijedili predsjednika GIK Radoslava Milića da odustane od namjere da danas saopći preliminarne izborne rezultate, čime bi, kako su kazali, “izvršio nečiji nalog, ali i sproveo u djelo nezakonitu odluku”.

Opozicione stranke najavljuju da će sačekati zakonske rokove kako bi GIK donijela zakonitu odluku, ali ukoliko se situacija ne riješi, ne isključuju mogućnost protesta.

“Mi nismo imali 5. oktobar, ali ćemo ga možda imati 20. decembra”, rekao je Edin Zećirović iz GPS.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bilal
Bilal
4 mjeseci ranije

Allah vas sacuvao pobeda

west
west
4 mjeseci ranije

Ne znam jeste li upravu. Ali ako ste upravu, i ako zaista uspete da formirate vlast u Pazaru i smenite SDP, bicete upisani krupnim slovima u istoriji Sandzacke politike.
Obradovacete mnoge sandzaklije od Australije do Amerike. Obradovacete i mnogo onih koji su glasali za SDP. Mislim na one sto moraju radi posla.
Sretno!!!

Sam
Sam
4 mjeseci ranije

Svako ko zna da računa broj odbornika po Domteovom sistemu – sistem većeg količnika,zna da na ovu izlaznost od nesto malo manje os 47.000 ljudi…SDP sa osvojenih 17250 glasova ne moze imati 19 odbornika,a GPS sa 1550 samo jednog.
Automatski se vidi kolika je to nelogičnost,I koliko je kolicnik kos GPS veci za osvajanke drigog odbornika od SDP za osvajanje 19. To je toliko očigledno…
Zato…zato…zato…Ukoliko pokusaju da pokradu izbore ovi iz SDP…opozicija obavezno da pozove narod naulice…da žestokim protestima oteramo ove lopove iz SDP sa vlasti.
SVI NA ULICE…DO POBJEDE…!!!

ДбР
ДбР
4 mjeseci ranije
Odgovor za  Sam

Не могу да нађем бројеве гласова у Новом Пазару, али по овом што Ви наводите, 17250/19=907,89, а 1550/2=775. Дакле, по д’Онтовом систему, одборничко место иде Расиму.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex