Novi Pazar: Za sanaciju ulica Gojka Bačanina i Mehmeda Alibašića nevjerovatnih 29 miliona

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar povjerilo je posao saniranja kolovoza u ulicama Gojka Bačanina i Mehmeda Alibašića kompaniji “Ukras”, a rekonstrukciju vodovodne mreže JKP “Vodovod i kanalizacija”, saznaje radio Sto plus.

Na tender za asfaltiranje kolovoza i postavljanje novih trotoara u tim ulicama u centru grada, u ukupnoj dužini od 575 metara, pored “Ukrasa”, prijavila se i kompanija “MMF Cop” iz Sjenice, ali je njihova ponuda, iako povoljnija za milion dinara, odbijena jer kako je navedeno “nisu dostavili menicu i račun im je bio u blokadi šest dana”.

Ponuda “Ukrasa” od 19,5 miliona dinara bez, odnosno, 23,4 miliona dinara sa porezom na dodatu vrijednost je prihvaćena i odlučeno je da im se dodijeli ugovor.

Na tenderu za zamjenu vodovodne mreže u dužini od 400 metara pristigla je samo ponuda JKP “Vodovod i kanalizacija” vrijedna 4,9 miliona dinara bez, a 5,9 miliona dinara sa PDV-om.

Ulice Mehmeda Alibašića i Gojka Bačanina raskopane su mjesecima zbog izvođenja radova na izgradnji brojnih višespratnica, a mještani su više puta upozoravali na njihovo loše stanje.

Izvor: Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Posmatrač
Posmatrač
4 mjeseci ranije

Koliko puta treba da se obnavlja ova ulica, nije prošlo ni četiri godine kako je već jednom bila komplet urađena. Zar na ovaj način opština pere pare. Ko je rovario taj neka je i opravlja i sređuje, kada imaju novca da prave tolike zgradetine i da seču nov asfalt onda neka investitori zavrnu rukave i odreše kesu pa poprave ono što su ištetili.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.