Novi Pazar / Svečanošću u Gradskom parku SDA Sandžaka obilježila 31. godišnjicu postojanja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U prisustvu zvanica, članova i simpatizera, Stranka demokratske akcije Sandžaka obilježila je 31. godišnjicu od osnivanja.

Prisutnima se obratio predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin koji je kazao kako je jedno od najvećih uspjeha stranke kojom rukovodi to što je sačuvan mir, te međunacionalna saradnja i tolerncija u Sandžaku.

“Stranka je osnovana sa ciljem da se riješi status Sandžaka i bošnjačkog naroda, demokratskim sredstvima kroz institucije sistema. Cilj stranke bio je da se u Srbiji izgrade demokratske institucije i stabilni mehanizmi kako se Bošnjacima ili bilo kom narodu ne bi dogodio zločin i organizovani državni teror režima Slobodana Miloševića”, rekao je Ugljanin.

Svečanosti u Gradskom parku prisustvovali su i turski konzul Bašar Bašol, predsjednica BNV-a Jasmina Curić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predstavnici Rijaseta IZS, izaslanik SDA BiH, aktuelni ministar sigurnosti te zemlje, Selmo Cikotić, potpredsjednik Bošnjačke stranke iz Crne Gore Jasmin Ćorović, predsjednik Partije za demokratsko djelovanje iz Preševa Šaip Kamberi, zastupnica Turske demokratske partije Kosova Fidan Brina Jilta i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Tomislav Žigmanov.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.