Niko ne zna ko je organizator protesta u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nekoliko desetina građana Novog Pazara, apluzom je završilo današnji protest koji je održan na kružnom toku u centru ovog grada. Kao i prethodne nedelje, ni ove nedelje nije se znalo ko je konkretno organizator ovog protesta, ali su se svakako znali razlozi protesta.

Kako je navedeno na plakatu koji je kružio društvenim mrežaama prethodnih dana, i ove nedelje protest je prevashodno organizovan kao deo protesta u celoj zemlji, odnosno protiv donošenja novog zakona i otvaranja fabrike Rio Tinto u Srbiji, pored ovog razloga, jedan od glavnih razloga je i loš položaj Bošnjaka u Srbiji a posebno stavljajući akcenat na nerešeno ubistvo Ernada Bakana, koji je pregažen na pešačkom prelazu u Zemunu, ali i ubistvo Fahrudina Mavrića kojeg je pre par godina ubio policijaac, kao i nepravedno osuđenog Fahrudina Skarepa.

Aladin Paučinac, ispred Inicjative Slobodnih Građana iz Novog Pazara rekao je za naš portal da je ovaj današnji protest bio uspešan i da je ovim protestom pokazana svoja građanska svest.

„Mi apsulutno imamo svoje stvaove, tražimo da bilo ko pokrene tri osnovna pitanja, zbog kojih smo danas ovde. A to su Skarep. Mavrić i Bakan, takođe krvave reke, smeće, zagađen vazduh i totalna nebriga za najzagađeni vazduh u evropi. Kada budete počeli da se bavite tim pitanjima, planiraćemo da ne organizujemo ove proteste“, rekao je Aladin.

Sead Biberović koorindator NVO Urban IN, rekao je za naš portal komentarišući manji incident kada je jedan vozač mercedesa pokušao da probije blokadu građana, da ne može da razume zašto je to uradio, ali i istakao da ne veruje da je vozać aktivista SNS-a jer bi mu bilo čudno da postoje takvi namerni provokatori u Novom Pazaru. Sead je rekao da je jako potrebno kazati ljudima, odnosno podsetitih ih šta je to uloga građana i građanki.

„Mi moramo da shvatimo sami pre svega, ali i da prenesemo poruku ovima koji se ponašaju kao vlastodršci, da građani igraju glavnu ulogu u ovom društvu, kada kažem mi, mislim naravno na građane i građanke Novog Pazara, Srbije i šire“ rekao je Sead Biberović i istakao da bi voleo da ne bude potrebe za daljim protestima, ali i pozvao građane Novog Pazara da im se priduruže ukoliko ih bude i istakao da poznavajući ovaj režim, zasigurno će ih u budućnosti biti.

Građani su se nakon odružanog protesta razišli, saobraćaj u centru grada se trenutno odvija nesmetano, a ono što je bilo primetno kao prethodne nedelje, skupu nisu prisustvovali uniformisani pripadnici PU Novi Pazar već iskuljučivo inspektori u civilu. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker