Nihat Biševac razrešio dužnosti Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je 14. februara dužnosti svoje pomoćnike Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, koji su na tim pozicijama bili od septembra 2020. godine.

Na taj način, Biševac je postupio po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da reši radnopravni status Hasanovića i Kulundžića jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Upravna inspekcija je, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra prošle godine, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenje, sa 100 odsto norme – Hasanović kao direktor Poljoprivredno savetodavno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenja kojim će njih dvojica biti na stalnom radu samo u njegovom kabinetu, do kraja njegovog mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja”, rekao je ranije Biševac za “Danas”.

Hasanović, predsednik Sandžačke demokratske partije, je bio pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu je, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, bio “prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj”.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker