Nihat Biševac izabran za gradonačelnika Novog Pazara, Igor Novović (SNS) zamjenik

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nosilac liste “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Nihat Biševac izabran je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta za gradonačelnika Novog Pazara, a Igor Novović iz Srpske napredne stranke (SNS) za njegovog zamenika.

yrtjaerheraghaer

{module Oglas 1 – 2020}

Biševac, za čiji izbor je glasalo 27 odbornika, poručio je da će biti gradonačelnik svih građana Novog Pazara i da će se truditi da taj grad učini boljim mestom za život.

“Koliko god da je vreme krize i suočavamo se sa velikom borbom koju vodi ceo svet protiv korona virusa, trudićemo se da započete projekte završimo i nove započnemo, jer smo to obećali građanima. Novi Pazar mora da postane motor razvoja Sandžaka. Moramo mnogo da radimo, neće biti lako, ali svi zajedno moramo da doprinesemo oporavku grada, uz pomoć Vlade Srbije, naše dijaspore i prijatelja iz čitavog sveta”, poručio je Biševac.

Ovaj diplomirani ekonomista je na čelu Novog Pazara od 2016. godine, ranije je bio direktor Sportskog saveza i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru.

“Naš najveći uspeh u prethodne četiri godine je relaksacija političke situacije u Novom Pazaru i stvaranje povoljnog ambijenta koji je doprineo razvoju ovog grada. Po prometu smo među prvih pet gradova u Srbiji i to je ono čemu težimo, ulaganje u Novi Pazar i njegovo privredno i svako drugo uzdizanje”, istakao je Biševac.

{module Oglas 0 – 2020}

On je dodao da su u prethodnom periodu realizovani brojni infrastrukturni projekti u svim delovima grada, da su povećana izdvajanja za obrazovanje, zdravstvo, energetiku, sport, turizam i socijalu.

“Kao što znate, ja sam čovek kompromisa i čovek koji uvek traži bolja rešenja ma ko ih ponudio i mislim da ima prostora da svi zajedno nađemo zajedničke interese s ciljem poboljšanja uslova života naših sugrađana. U svakom trenutku stojimo na raspolaganju kao gradski službenici, da pomognemo gde možemo, da odgovorimo na pitanja na koja možemo i da podelimo breme ovog vremena sa našim sugrađanima”, poručio je Biševac.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) kritikovali su Biševca tokom sednice, tražeći njegovu odgovornost zbog “velikog broja preminulih građana Novog Pazara od posledica izazvanih kovidom-19”, a predstavnik te odborničke grupe Admir Muratović je prilikom njegovog izbora ćutao za govornicom, rekavši da je “to sve što ima da kaže o Biševcu”.

Enis Imamović iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka rekao je da mu je žao što je izvršna vlast izabrana bez utvrđivanja odgovornosti za sve što se dešavalo tokom epidemije.

{module Oglas 2 – 2020}

“Gradonačelnik i njegov zamenik su mi prijatelji i kao prijatelj im savetujem da se ne prihvatuju te odgovornosti. Trebalo bi raspisati nove lokalne izbore jer sada imamo novu realnost pa bi i novi lokalni parlament oslikavao realno stanje stvari u Novom Pazaru”, dodao je Imamović.

Novović (36), master ekonomije, je bio zamenik direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta i član Nadzornog odbora “Parking servisa”, a predsednik je Upravnog odbora Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Dosadašnji zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić (SNS) je imenovan za člana Nadzornog odbora “Parking servisa”. Za predsednika tog organa upravljanja izabran je Rešad Džuburović, a člana Adnan Mecinović.

Novi saziv Gradskog veća činiće Ulfeta Demčović, Fevzija Murić, Mirsad Jusufović, Hanefija Brničanin, Enes Buhić i Latif Đerlek ispred liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” i Tihomir Ratković, Milica Glođović i Nedžad Plojović sa liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – za našu decu”.

Lokalni parlament usvojio je odluku o formiranju Apotekarske ustanove na osnovu koje će ona biti odvojena od Doma zdravlja. Za vršioca dužnosti direktora izabrana je Sanela Prenča.

Za predsednika privremenog Nadzornog odobra te ustanove imenovan je Alan Kurpejović, a Upravnog odbora Faruk Pašović. Članovi Nadzornog odbora su Kasim Mušić i Elvira Brničanin, a Upravnog Meliha Totić i Slobodan Miljković.

Skupština Novog Pazara usvojila je i odluku o eksternoj reviziji budžeta grada za 2019. godinu, izmene i dopune odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta i imenovala članove raznih parlamentarnih saveta i komisija.

Lokalni parlament je konstatovao ostavku direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefije Brničanina, a na njegovu poziciju imenovao Gradimira Nedeljkovića, dosadašnjeg člana Gradskog veća.

Predlozi odbornika SDA Sandžaka i SPP da se formiraju razne komisije koje će utvrditi šta se sve dešavalo tokom krize izazvane epidemijom kovida-19 u Novom Pazaru i kupovini zemljišta za izgradnju škole u Šutenovcu nisu usvojene.

(Radio sto plus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.