Nihat Biševac izabran po treći put za gradonačelnika, opozicija bojkotovala glasanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbornici opozicionih stranka, njih 23, koji osporavaju legitimitet skupštine i tvrde da su izbori u Novom Pazaru pokradeni, nisu učestvovali u glasanju za gradske organe.

Skupština Novog Pazara sa 24 glasa za, izabrala je danas člana Sandžačke demokratske partije (SDP) Nihata Biševca za gradonačelnika, što će mu biti treći mandat na čelu tog grada, a za njegovog zamjenika izabran je Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke (SNS).

Odbornici opozicionih stranka, njih 23, koji osporavaju legitimitet skupštine i tvrde da su izbori u Novom Pazaru pokradeni, nisu učestvovali u glasanju za gradske organe.

Sjednicu Skupštine napustili su odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, nakon što je vladajuća većina odbila da se u dnevni red današnjeg zasjedanja uvrste njihovi prijedlozi.

Skupština je također izabrala i članove Gradskog vijeća na prijedlog koalicije SDP-SNS-SPS.

U Skupštini Novog Pazara “sandžačka zastava” po propisu

Na početku skupštnskog zasjedanja prvo je odbornik te stranke Merfid Kamešničanin zatražio da se “sandžačka zastava”, pored državne postavi na ispravan način jer je bila okrunuta naopako.

Pošto to predsjedavajući nije učionio za riječ se javila Hanadi Hajdinović tražeći da se odredi pauza i zastava vrati na propisan način. Ona je nakon obraćanja kazala da ne želi da se udalji sa govornice dok se bošnjačka zastava ne postavi po propisu.

“Ne možemo da nastavimo dok zastavu sandžačkih Bošnjaka ne okrenete kako treba. Ovdje ću da stojim dok našu zastavu ne okrenete kako treba, jer ovo je rušenje dostojanstva skupštine”, rekla je Hajdinović.

Stajanjem ispred govornice odbornici SDA Sandžaka su zatim izrazili protest.

izvor: behartv

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Huso
Huso
2 mjeseci ranije

Isti ljudi , isto sranje i dalje padanje.

Huso
Huso
2 mjeseci ranije

Nema nameru da se skine sa fotelje. Jaka ljedja, ko da je Putin.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.