Muratović: Neko mora da odgovara – ili onaj ko iznosi podatke ili onaj koji krade

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Admir Muratović je tokom skupštinskog zasijedanja pokazao dokumentaciju prema kojoj je grad Novi Pazar popravke automobila platio višestruko nego što sama vozila vrijede. On se osvrnuo i na informaciju da o pronevjeri 61 miliona eura, kazavši da neko mora da odgovara ili onaj ko iznosi ili onaj koji krade.

Admir Muratovic

{module Oglas 1 – 2020}

– Ovaj budžet je jasna slika stanja u Novom Pazaru. Vi znate da vam je on nivou 50% onoga što smo imali prošle godine. Da nije tako ne biste ubeđivali i molili radnike javnih preduzeća da se potpišu za smanjenje plate za 10%. Ovdje mene zabrinjava nešto drugo.

Mi imao određene informacije koje su javno iznešene da je budžet u zadnjih nekoliko godina pronevjeren za 61 milion eura. Šta rade odgovorni ljudi? U tom slučaju neko mora da odgovara. Odgovara ili ona koji iznese te informacije, sudski se procesuira, ili onaj ko je  učestvovao u pronevjeri. Koliko je on domaćinski daću par primjera. Automobil Jugo-Zastava popravka je koštala 500.000 dinara. Džip Nisan, Lada Niva, Reno kombi popravke 2 miliona i 181 hiljada dinara. Krečenje ulaza zgrada 4 miliona i 543 hiljade dinara.

{module Oglas 0 – 2020}

A da ne postavljam pitanje da udžbenici koji koštaju 700 dinara roditeljima se prodaju 1500 dinara, i to traje zadnjih 10 godina. A da vam ne govorim da postoji dokumentacija da se dva puta finansira izgradnja jednog istog dječijeg igrališta, samo su navedene dvije adrese, jer se naslanja na dvije ulice. Ja ne znam da li je bilo pronevjere 61 miliona eura, ta tvrdnja je iznešena, osim najave i odbrane da se napada sa istinom mi nismo imali nikakav odgovor.

Gospodo ako neko o gradu Novom Pazaru iznosi takve informacije neko mora da odgovara ili onaj ko iznosi ili onaj koji krade. A ne može se to po strani ostaviti. Mi nećemo zaboraviti. Stalno ćemo vas podsjećati, imamo dovoljno dokumentacije.

(Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.