Muratović – Četnici govore Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima da ne mogu mirno spavati

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ispred crkve u selu Riljac kod Trstenika prethodnog vikenda, a u okviru Četničkog sabora članovi udruženja “Kraljevina Srbija” orgijali uz gusle.

b 191005047

Sve to snimljeno je i, prema riječima brojnih uznemirenih Bošnjaka na društvenim mrežama, planski i ciljano objavljeno ne bi li se unijeli novi nemiri. Ono što posebno upada u oči jeste činjenica da se sve to desilo unutar i ispred Srpske pravoslavne crkve pod nadzorom sveštenika Vladimira Trošića. Orgijanje uz gusle i pjesmom u kojoj se otvoreno veliča ratni zločinac Radovan Karadžić, koji je pred Tribunalom u Hagu osuđen na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, jasno ukazuje na otvorenu mržnju koju velikosrpski nacionalisti šire prema muslimanima Bošnjacima, rekacije su sa društvenih mreža.

Video možete pogledati ovdje

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Tim povodom oštro reagirao i direktor Instituta za istraživanje genocida i zločina dr. Admir Muratović istakavši da je ovaj snimak zastrašujući, te da je izazvao uznemirenje kod muslimana Bošnjaka.

„S obzirom na činjenicu da smo mi narod koji je jedanaest puta preživljavao one stvari koje se, nažalost, opjevavaju u toj pjesmi. Ono što možemo kazati jeste da je ona novijeg datuma, čim se pominje Novi Pazar. Nažalost, to je potvrda da priprema za novi genocid počinje onoga trenutka kada se negira prethodni i kada se veličaju oni koji su izvršili taj prethodni genocid, zaključno sa onim u Srebrenici 1995. godine“, kazao je dr. Muratović.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Tim povodom pozvao nadležne državne organe i predstavnike Srpske pravoslavne crkve da se očituju i sankcionišu one kojima, kako ističe, i poslije toliko genocida još uvijek nije dosta krvi i ubijanja Bošnjaka.

„To sa druge strane govori Bošnjacima i muslimanima na ovim prostorima da ne mogu mirno spavati i da jednim okom prosto moraju pratiti njihovo ponašanje. Naravno, imali ste prije nekoliko godina najavu četničkog pokreta da će doći u Novi Pazar i da će njime prošetati, dobili su odgovor kakav su dobili. Ove poruke su nastavak i kontinuitet toga. Gotovo da sam siguran da Bošnjaci nisu u poziciji u kakvoj su bili 90-tih godina, ali to ih opet ne može ostaviti ravnodušnim“, dodao je dr. Muratović.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.