Ministar Đerlek u posjeti Omanu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas sa zamjenikom ministra trgovine, industrije i investicija Sultanata Oman Salehom bin Saed Masanom, u okviru dvodnevne posjete ovoj državi.

On je istakao da su politički odnosi dobri i partnerski, ali da nisu u skladu sa velikim potencijalima koje naše države imaju, navodeći da je neophodno intnzivirati posjete na najvišem nivou.

Govoreći o unapređenju ekonomske saradnje, Đerlek je naveo da je Srbija zahvaljujući građevinskoj industriji, već duže vrijeme prisutna u ovoj zemlji, podsjetivši da u Omanu i dalje uspješno posluje srpska kompanija „Energoprojekt Entel“.

Sana

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, zamjenik ministra trgovine, industrije i investicija izrazio je interesovanje za uspostavljanjem saradnje privrednih komora i direktnijih kontakata privrednika dveju država.

Ocijenivši da je Srbija obezbijedila izuzetno povoljan ambijent i investiciono tržište, ministar Đerlek je pozvao omanske kompanije da posjete Srbiju i direktno se upoznaju sa potencijalima koje naša država posjeduje.

Sana

Imajući u vidu da je resor koji vodi regionalni razvoj zemlje, Đerlek je istakao da bi prisustvo omanskih kompanija na tržištu Srbije, bio veliki podsticaj za dalji rast i razvoj.

Na sastanku je ocijenjeno da bi otvaranje ambasada Srbije i Omana bio važan iskorak koji bi podigao nivo bilateralnih odnosa i ubrzao uspostavljanje ekonomske saradnje dveju država.

Sana

Ministar Đerlek obišao je i predstavništvo kompanije „Energoprojekt Entel“ u Muskatu, angažovane na izgradnji postrojenja za desalinizaciju i transport morske vode kao i postrojenja za proizvodnju električne energije, i razgovarao sa direktorom ove kompanije u Omanu Duškom Tomićem.

Izvor:Sanapress.info

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
3 mjeseci ranije

E sad migu mirno zaspati

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker