Milić – Nije bilo tuče u Novom Pazaru, evo šta se zapravo desilo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Gradske izborne komisije Raša Milić kazao je za Sandžak televiziju da nije tačna informacija da je bilo kašnjenja na 70 biračkih mjesta u Novom Pazaru.

„Desilo se nepoznavanje novih propisa rada na biračkom mjestu i neke nelogičnosti u tom postupku dovele su do različitog tumačenja propisa od strane članova biračkih odbora.

Ne mogu da kažem da je došlo do bilo kakve tuče, bilo je malog guranja i to je sve završeno u par sekundi, nije bilo ništa strašno i ne treba preuveličavati. U osnovnoj školi Bratstvo je sada sve u redu, sve funkcioniše i glasanje i dalje teče.

Što se tiče Novog Pazara jedino što smo imali jutros su mali tehnički problemi, koji su se i ranije dešavali, to je otklonjeno, tako da trenutno sve ide svojim tokom bez ikakvih problema.

Presjek glasanja je urađen u 10h i mi imamo uzorkovana 4 biračka mjesta, taj prosjek je 9,4%.

Nije tačna informacija da je bilo kašnjenja na 70 biračkih mjesta, kašnjenja je bilo samo na tom jednom biračkom mjestu Bratstvo iz razloga što nisu uklonjeni svi propagandni materijali u blizini biračkog mjesta. To je jedino biračko mjesto na kome se kasnilo.“, kazao je Milić. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker