Koalicija SDA – SDP ”preživela” i smenu Ašćerića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako su nakon smene pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka razmenile oštra saopštenja, međusobno se optužujući, do vidljivijih promena u funkcionisanju te koalicije nije došlo.

sda sdp logo 1

{module Oglas 1 – 2020}

Međutim, SDA Sandžaka još uvek nije odgovorila na poziv gradonačelnika Nihata Biševca da umesto smenjenog Ašćerića predloži drugog kandidata za tu poziciju, koja im pripada na osnovu koalicionog sporazuma.

Da li će i koga predložiti za novog pomoćnika gradonačelnika u SDA Sandžaka našem radiju nisu odgovorili, iako smo čekali gotovo dve nedelje.

Bez odgovora je ostalo i naše pitanje o statusu drugih funkcionera te stranke u lokalnoj samoupravi Novog Pazara, kao i o odnosu sa strateškim partnerom u svim sandžačkim gradovima u kojima su u koaliciji.

“S obzirom da se radi o međustranačkim odnosima, to se ne može rešiti brzo”, kratko su nam poručili.

{module Oglas 0 – 2020}

U Gradskoj upravi Novog Pazara nam je potvrđeno da je pozicija pomoćnika gradonačelnika, namenjena SDA Sandžaka, još uvek upražnjena, kao i da svi ostali funkcioneri te stranke, članovi Gradskog veća, predsednica Skupštine i razni rukovodioci odeljenja, “rade kao i pre smene Ašćerića”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti Ašćerića 7. aprila, nakon što je on na Fejsbuku posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje su Opštoj bolnici uručeni respiratori, nazvao “zloupotrebom i brutalnom političkom kampanjom”.

Biševac je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada da priča šta god i kad god hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

SDA Sandžaka je takav potez ocenila kao “netolerantan, isključiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora”, naglasivši da je Ašćerić izneo stav te partije.

“Skupštinska većina u Novom Pazaru je višepartijska, što podrazumeva da svaka stranka ima svoje mišljenje o pojedinim pitanjima. Ašćerić je smenjen zbog drugačijeg mišljenja, odnosno zbog iznošenja stava SDA Sandžaka”, navela je ta stranka.

Sa druge strane u SDP-u su Ašćerićev status nazvali “bahatošću u trenucima kada se čitav svet bori protiv korona virusa”, optuživši funkcionere SDA Sandžaka da ništa ne rade, već samo kritikuju vlast u kojoj i sami učestvuju.

{module Oglas 2 – 2020}

“Do sada nismo reagovali, praštali smo im nerad, arogantnost, politikanstvo i amaterizam, jer smo sa ovom strankom potpisali Deklaraciju i držali reč. Računali smo da su jedinstvo i harmonija među Bošnjacima vredniji od svega”, navodi se u saopštenju ove partije.

Smena Ašćerića bila je samo poslednji u nizu nesporazuma i međusobnih optuživanja dve partije koje su krajem 2016. godine potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu na osnovu koje je SDA postala deo vlasti u Novom Pazaru, a SDP u Sjenici i Tutinu.

(Radio sto plus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.