Kladničanin: Vladika Grigorije podsjeća na Zukorlića, obojica imaju smisla za biznis

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Komentarišući na Facebooku namjeru vladike dizeldorfsko-njemačkog Grigorija da se aktivno uključi u politički život u Srbiji, programski koordinator Akademske inicjative Forum10 Fahrudin Kladničanin ocijenio je da postoje određene sličnosti između ovog vladike i nekadašnjeg muftije i aktuelnog političara Muamera Zukorlića.

fghrtztr

{module Oglas 1 – 2020}

“Vladika Grigorije je harizmatičan lik. Na momente podsjeća na Muamera Zukorlića. Njega smo stalno kritikovali da miješa vjeru i politiku, da mora skloniti ahmediju i ući u političku borbu. Uradio čovjek bez problema. Isto to bi trebao da uradi i vladika Grigorije. Da dođe lijepo iz Dizeldorfa i krene da realizuje svoj plan za Srbiju. I kada već pominjem Zukorlića i Grigorija obojica imaju smisla za biznis. To što se odrekneš svetovnog angažmana, ne znači da ti crkva ili islamska zajednica nije na dohvat ruke”, smatra Kladničanin.

{module Oglas 0 – 2020}

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffahrudin.kladnicanin%2Fposts%2F10159063113728245&width=500&show_text=true&appId=505944663420137&height=263″ width=”500″ height=”263″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>{/source}

Podsjećamo, vladika dizeldorfsko-njemački Grigorije, najavio je na Božić da je okupio 300 ljudi, što su u Srbiji ocijenili kao početak izborne kampanje i najavu otvorenog političkog pohoda. 

“Moj plan je da skupimo što više mladih ljudi koji su obrazovani, pošteni, pametni, hrabri i koji hoće da dođu u Srbiju ako već nisu tu, a ako jesu da se žrtvuju, da napravimo prije svega pravni sistem. Ne želim da išta zavisi od jednog čovjeka. Ako nešto mogu da učinim za moj narod i ako to narod očekuje, ja želim da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju”, rekao je on za Newsmax adriu.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker