Hasanović i Biševac u Turskoj: ”Sandžak je vaš kuća”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dernek Bošnjaka u Peniku bio je domaćin 5. Sastanka Republike Turske, Federacije Bosne i Hercegovine i asocijacije udruženja Bošnjaka Bosne i Sandžaka u Turskoj. Na ovaj veliki događaj za Bošnjake u Truskoj, pozvano je rukovodstvo Sandžačke demokratske partije i grada Novog Pazara.

80512172 1450339225131738 9202639525342347264 n

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ispred SDP-a ovom važnom skupu u Turskoj prisustvovao je predsednik stranke Nihad Hasanović, dok je Grad Novi Pazar predstavljao gradonačelnik Nihat Biševac.

Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović preneo je selame Bošnjaka Novog Pazara i celog Sandžaka.

“Takođe mi pričinjava posebnu čast i to da Vas danas, ovako sve zajedno, pozdravim u ime potpredsednika Vlade Republike Srbije, gospodina Rasima Ljajića, čoveka koji je dugo i predano radio na građenju odnosa Turske i Srbije, koji su danas na najvećem nivou, a Sandžak napravio mostom spajanja dveju zemalja”  istakao je Hasanović.

80337065 1450339445131716 1602678836187627520 n

{module Oglas 2019 – U članku 0}

On je posebno ukazao na važnost okupljanja oko derneka,  negovanje rođačkih i prijateljskih veza, te baštinjenje jezika i kulture.

“Zahvaljujući svojoj mudroj politici, Turska danas igra vrlo važnu ulogu na Balkanu, a odnosi naših država su bolji nego ikada u prethodnih 100 godina! Pozivam vas da te dobre međudržavne odnose još više iskoristimo. Kao što znate, Sandžačka demokratska partija je uvek obraćala posebnu pažnju na našu dijasporu, Bošnjaci Republike Turske zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Želimo da dolazite što više u svoju kuću, Sandžak. U želji da Vam bude što prijatnije, pozivamo Vas da nam kažete šta treba da uradimo da to ostvarimo i da Vaša deca i unuci, koji su rođeni ovde, Novi Pazar i Sandžak vide kao svoju kuću. Želimo da znate da u nama imate iskrene prijatelje, spremne da Vam pomognu i podrže Vas. Prethodnih deset godina je učinjeno dosta toga  a, ako Bog da, bićemo zajedno i u budućnosti i nastavićemo i dalje da sarađujemo!”, kazao je Nihad Hasanović u svom obraćanju.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posebno je ukazao na neraskidive veze između Bošnjaka.

“Naše veze i bratski odnosi sa narodom Turske su rezultat tradicije i sličnosti koja nas krasi. Novi Pazar i Sandžak su most povezivanja Srbije i Turske, “pružena ruka prijateljstva” koja u  geografskom i privredno  pa i u kulturološkom  pogledu predstvalja spoj i bogatstvo različitosti. Za sve vas, naša su vrata uvek otvorena” poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Hasanović i Biševac tokom boravka u Turskoj sastali su se predsednicima nekoliko tamošnjih opština.  Grad Novi Pazar trenutno ima saradnju sa opštinama Pendik, Bajrampaša, Konja, Jalova i Bornova, a kako je istaknuto, cilj je uspostavljanje kontakta i sa drugim mestima i opštinama u Turskoj u kojoj žive Bošnjaci.

(rtv novi pazar)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.