Fevzija Murić: CSR radi sve po zakonu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Član Gradskog veća Novog Pazar Fevzija Murić izjavio je danas da će konačan izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) potvrditi zakonito postupanje Centra za socijalni rad (CSR) i lokalne samouprave tokom 2018. godine.

hrtfghdtr

{module Oglas 1 – 2020}

DRI je u poslednjem izveštaju naveo da je CSR rad Novi Pazar tada zaključio ugovore vredne oko 3,1 milion dinara suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Murić je na konferenciji za novinare naveo da su mediji “zlonamerno objavili podatke, sa ciljem da destabilizuju vlast koja već četvrti put dobija poverenje građana”.

Komentarišući nalaz da je Centar isplatio oko 1,7 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći, bez potpune i ažurne dokumentacije, Murić je ocenio da nije učinjen nikakav prekršaj.

“Ponovo ćemo to isto uraditi i biće po zakonu”, naglasio je.

{module Oglas 0 – 2020}

Prema njegovim rečima, jedini propust je u tome što je umesto 400 zasebnih rešenja Centar, “zbog nedostatka vremena i obimnosti posla” doneo jedno zajedničko.

Kako se navodi u izveštaju DRI, Centar je taj novac isplaćivao bez donošenja rešenja o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć, odnosno, samo na osnovu spiskova koje su mu dostavljali gradonačelnik Novog Pazara, Gradsko veće ili Gradska uprava, na ime pomoći deci bez roditelja, deci sa smetnjama u razvoju i samohranim roditeljima.

Revizor je u izveštaju naveo da je CSR sproveo i nekoliko javnih nabavki hrane i građevinskih radova suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama, za koje Murić tvrdi suprotno.

On je na novinarsko pitanje da li stoji iza tvrdnje direktora Centra da nije bilo nezakonitog postupanja odgovorio pozitivno.

“Imamo rok od 90 dana da dostavimo potrebnu dokumentaciju i to dokažemo. Pozivam medije da se i tada bave izveštajem revizora”, rekao je Murić.

Danas se saopštenjem za javnost istim povodom oglasio i Centar za socijalni rad u Novom Pazaru, navodeći da je Državna revizorska institucija rad te ustanove “ocenila visokom ocenom u smislu zakonitog i domaćinskog poslovanja”.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.