Fehratović: Izvršne vlasti trebaju mnogo više raditi na prevenciji, kasno je kad stignu posljedice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Četiri decenije ne rada onda kad je trebalo i danas se ogledaju  u poplavama koje građani ovog područja proživljavaju.

Ipak, slike iz sandžačkih gradova gdje gdje su proglašene vanredne situacije i gdje bujice odnose živote ljudi trebale bi biti crvena linija

-Svakako ćemo govoriti na sve strane o ovom problemu, ali svako sa svoje pozicije mora učiniti. Pozicija narodnih poslanika je pozicija zakonodavne vlasti. Usmjeravamo, tražimo, predlažemo zakone, zakonska rješenja, hitna rješenja.

S te pozicije zahtijevat ćemo da se prije svega sve ispita do kraja, nađu načini da se sve sanira, porodicama i onima koji su poplavljeni nadoknadi neka vrsta štete koju su pretrpjeli i da se što hitnije inicira trajno rješenje.

Izvršne vlasti direktno su odogovorne za ovu poziciju, izvršna lokalna i izvršna republička vlast. Njima trebamo uputiti konkretna pitanja da se poduzme što prije sve što je moguće i da se mnogo više radi na prevenciji nego na posljedicama, kaže dr. Jahja Fehratović narodni poslanik u Skupštini Srbije.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.