Elma Elfić Zukorlić imenovana za pomoćnika ministra prosvjete

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju profesor doktor Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

Jedna od tačaka strateškog opredjeljenja Stranke pravde i pomirenje jeste unapređenje obrazovanja pripadnika bošnjačkoga naroda i ostalih manjinskih naroda i zajednica. Profesor doktor Elma Elfić Zukorlić će sa ove pozicije nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda.

Profesor doktor Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Departmanu ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru gdje je obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Departmana i predsjednice Univerziteta.

Veliko pedagoško iskustvo, kao i iskustvo u rukovođenju obrazovnim institucijama pored Univerziteta, sticala je i na poziciji predsjednice Upravnog odbora Predškolskih ustanova Reuda i Wildan.

Autor je velikog broja naučnih radova iz oblasti ekonomskih nauka, nekoliko udžbenika i monografija, kao i učesnik velikog broja međunarodnih naučnih konferencija.

Dobitnica je više prestižnih nagrada za uspjehe u rukovođenju obrazovnim institucijama.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.