Džanković: Hitno riješiti pitanje bezbijednosti kupača na jezeru Gazivode – Za 45 godina utopilo se 267 osoba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rješavanje infrastrukturnih pitanja mještana Novopazarske banje prvi je prijedlog Stranke pravde i pomirenja koji nije uvršten na dnevni red jučerašnje Skupštine Novog Pazara.

Sredstva iz novog kredita namijenjena za put, vodovod i kanalizaciju bio je prijedlog, izdvojiti i za naselje koje je na jednom mjestu primjer svih problema Grada – Novopazarska banja. Pješačkih staza nema, put pun rupa, kanalizacija otječe u Izbičku rijeku, javne rasvjete nema što je veliki problem za djecu kao i prijevoz do škola u gradu.

– U bolničkom dijelu liječe se pacijenti s invaliditetom, i oni imaju želju i volju da prošetaju do grada. Postavljam pitanje, kuda i kako. Sve su to akutni problemi koje moramo rješavati kako bismo biseru Novog Pazara, turističkom potencijalu omogućili da dobije pravi sjaj, kaže Sead Redžović, predsjednik odborničke grupe SPP-a.

Odbijen je i Prijedlog da se u kapitalne projekte uvrsti izgradnja zatvorenog Olimpijskog bazena na mjestu postojećeg Gradskog.

– Želio bih da se raspiše Konkurs gdje će se investitorima ponuditi, ako Grad nije u stanju, da oni ulažu u bazen i naprave  kao što je u Jagodini i Svetozarevu, rekao je Jonuz Džanković, SPP.

Odbijen je i prijedlog  SPP-a za hitno rješavanje bezbjednosti na kupalištima jezera Gazivode. Prema informacijama, za 45 godina utopilo se 267 osoba

– Mi kao Grad i Tutin kao Opština trebali bi naći zajednički interes i bezbjednost kupača konačno riješimo. Imamo ljude koje trebamo obučiti kao ronioce i kao spasioce koji bi bili na tom jezeru, pružali prvu pomoć, patrolirali na samom jezeru, istakao je Džanković.

Podsjeća da je napravljena plaža u koju je mnogo uloženo ali što je najvažnije bez sigurnosti za kupače.

– Treba obilježiti prostor gdje se i kako mogu kupati da ne bi više dolazili ou ovakve situacije. Svaki prostor oko plaže treba imati pojaseve ili balone za one koji nisu dobri plivači da bi mogli odmah prevenirati. Treba ispitati dubinu vode, da li postoje vrtlozi i mišljenje stručne ekipe prema kojem se moramo ponašati.

Pita i gdje je pet ronilačkih odijela koja su još davno donirana. Zaključuje da bi Sportska ustanova zajedno sa Novim Pazarom i Tutinom zajednički trebala rješiti problem.

(SANA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Jonuz nuza dzankovic
Jonuz nuza dzankovic
1 godina ranije

Fataćemo krokodile,da bi lili krokodilske suze..
Rekoh vam ja, nuze.

Ribarice
Ribarice
1 godina ranije

Ha,ha,ha,fatace krokodile kod nas

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

Kome ovaj jarac priča bajke?

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.